Acasă Uncategorized Bucureşti: Premierul Boc: „România are toate şanşele să iasă din recesiune în...

Bucureşti: Premierul Boc: „România are toate şanşele să iasă din recesiune în aprilie”

DISTRIBUIȚI

98516 – 17022011 – Obiectivele fundamentale ale Guvernului, pentru anul 2011, sunt ieşirea din recesiune şi creşterea economică cu cel puţin 1,5-2%, a afirmat, miercuri seara, prim-ministrul Emil Boc. „Obiectivul central al Guvernului este de a maximiza, prin toate eforturile pe care le face, şansele îndeplinirii unui asemenea obiectiv, pentru ceea ce înseamnă nivelul de trai şi viaţa cetăţeanului român. Pentru că ieşirea din recesiune înseamnă, dincolo de impactul psihologic asupra fiecăruia dintre noi, şi un plus de prosperitate pentru fiecare român”, a declarat premierul.

Şeful Executivului a subliniat că „datele pe care Institutul Naţional de Statistică le-a comunicat, şi anume că am avut o uşoară creştere economică în trimestrul IV, ne îndreptăţesc să afirmăm că în aprilie, adică după primul trimestru din 2011,  România are toate şansele să iasă din recesiune”.

În acelaşi timp, premierul a apreciat că, potrivit datelor economice, „România s-a stabilizat din punct de vedere economic”. În acest sens, Emil Boc a arătat că rata şomajului este în scădere, în condiţiile în care acest indicator se situează sub media statelor UE, iar numărul contractelor de muncă se apropie de şase milioane.„Măsurile dure pe care am fost obligaţi să le luăm încep, încetul cu încetul, să-şi arate roadele, eficienţa. Putem spera că România nu va mai avea în viitor pericolul colapsului economic, aşa cum, din nefericire, l-a avut la sfârşitul anului 2008 ca urmare a politicilor iresponsabile adoptate, conjugate cu efectele crizei economice”, a conchis şeful Guvernului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.