Acasă Uncategorized Bucureşti: Toate magazinele Romfilatelia vand „Papagali” începând cu 24 februarie

Bucureşti: Toate magazinele Romfilatelia vand „Papagali” începând cu 24 februarie

DISTRIBUIȚI

98685 – 23022011 – Papagalii – aceste păsări cu un colorit extravagant, îndrăgiţi pentru compania plăcută, veselă şi  uneori zgomotoasă – aparţin Ordinului Psittaciformes, Familia Psittacidae şi sunt răspândiţi în toată emisfera sudică a Pământului.

Venind în întâmpinarea colecţionarilor cu o tematică foarte apreciată, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Papagali, ilustrând, pe timbrele emisiunii, şase exemplare reprezentative ale acestei specii de păsări.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,60 lei este ilustrat Ara colorat (Ara illiger), o specie rară, sociabilă şi vorbăreaţă; pe timbrul cu valoarea nominală de de 2,10 lei este înfăţişat Ara stacojiu (Ara macao), o specie cu o cromatică deosebită a penajului; pe timbrul cu valoarea nominală de 2,40 lei este ilustrat Macaul cu guler galben (Primolius auricollis), o specie ingenioasă, afectivă şi inteligentă; pe timbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei este înfăţişat Papagalul rozela (Platycercus eximius),  o specie australiană cu un penaj puternic colorat; pe timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei este ilustrat Peruşul ondulat (Melopsittacus undulatus), o specie cu un „cântec” foarte variat; pe timbrul din coliţă, având valoarea nominală de 9,10 lei, este înfăţişat Papagalul nimfă (Nymphicus hollandicus), cea mai rapidă zburătoare a Australiei.

Totodată, Romfilatelia a realizat şi un album filatelic într-un tiraj limitat de 700 de exemplare, echipat cu un bloc special care conţine mărcile poştale şi coliţa dantelată. Albumul este numerotat de la 001 la 700 şi are imprimată în folio aur ştampila prima zi a emisiunii.

Începând cu ziua de joi, 24 februarie 2011, emisiunea de mărci poştale Papagali, va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.