Acasă Uncategorized Bucureşti: Videanu îl dă în judecată pe Voiculescu

Bucureşti: Videanu îl dă în judecată pe Voiculescu

DISTRIBUIȚI

98311 – 10022011 – Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu intenţionează să îl dea în judecată pe Dan Voiculescu pentru vina de a fi lăsat să plutească asupra sa suspiciunea de corupţie în afacerea Daimler, respectiv achiziţia unui număr important de autobuze de la firma germană contra unor stimulente.

Videanu a declarat joi că demersurile lui Voiculescu vizavi de afacerea Daimler sunt o aberaţie, fie şi numai pentru faptul că nu primarul general s-a ocupat de acea achiziţie, ci RATB, în urma unei licitaţii organizate de Consiliul General. Pe de altă parte, pot să vă spun nu numai că nu au existat suspiciuni vizavi de licitaţia respectivă, dar există o scrisoare de la firma Iveco, a doua clasată la licitaţie, care a mulţumit şi apreciat – deşi a pierdut –  felul cum s-a derulat procedura, în spiritul transparenţei şi al corectitudinii”, scrie Inpolitics.

Videanu mai spune că el însuşi le-a cerut lui Cătălin Predoiu şi Laurei Kovesi să obţină cât mai repede un punct de vedere oficial din partea procuraturii americane, pentru a se vedea că România nu se regăseşte pe lista statelor despre care există suspiciunea că au acceptat mită de la firma Daimler: ”Pe baza acestor documente de la parchetul american, care vor releva că nu a existat nicio suspiciune vizavi de contractul cu Daimler, îl voi acţiona în judecată, la momentul respectiv, pe domnul Dan Voiculescu şi la fel vor face şi membrii conducerii RATB de la momentul cînd s-a efectuat tranzacţia”, mai spune fostul primar general.

Videanu susţine că există deja dovezi în sensul corectitudinii tranzacţiei. ”După ce dl.Voiculescu a amorsat scandalul, directorul de atunci al RATB, Gheorghe Aron, a cerut oficial un punct de vedere de la compania Daimler, care i-a remis un document din care rezultă că licitaţia de la Bucureşti nu a făcut obiectul vreunei anchete a procuraturii americane, iar acest document există şi poate fi oricând pusă la dispoziţia publicului”.

Anul trecut, în vară, vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu a cerut ministerului Justiţiei şi procurorului general să solicite procuraturii americane date despre afacerea Daimler, el afirmînd că deţine un răspuns de la Gary G. Grindler, procuror general adjunct al SUA şi coordonator al anchetei în cazul Daimler, prin care acesta i-ar fi comunicat că SUA deţin informaţii legate de acest subiect, care pot fi oferite României. Voiculescu afirma public că este interesat să afle dacă în urma anchetei parchetul american a descoperit date incriminatorii referitoare la tranzacţiile desfăşurate de Daimler în România, referitoare la achiziţionarea, în anul 2007, de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, a câtorva sute de autobuze Mercedes. El a iniţiat şi constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, avînd susţinerea a 50 de senatori.

Departamentul de Justiţie al SUA a acuzat, anul trecut, grupul german Daimler că a falsificat documente pentru a eluda Legea Practicilor Străine şi de Corupţie, care statuează că este ilegal ca o companie listată pe bursele din SUA să dea mită pentru a obţine afaceri în străinătate. Printre statele unde Daimler a încheiat afaceri oneroase s-ar fi numărat, potrivit presei internaţionale, şi România, alături de Bulgaria, Yemen, Libia sau Coreea de nord. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.