Acasă Uncategorized Milano: Cazier judiciar online pentru obţinerea cetăţeniei italiene

Milano: Cazier judiciar online pentru obţinerea cetăţeniei italiene

DISTRIBUIȚI

98013 – 01022011- Incepand cu luna februarie, imigrantii care solicita cetatenia italiana nu vor mai trebui sa mearga la tribunal pentru a-si ridica certificatul penal al cazierului judiciar, economisind astfel timp si bani, in urma unui accord semnat cu Prefectura de la Milano, Procuratura urmand sa trimita certificatele solicitantilor direct prin e-mail, transmite RGN.

“Ne-am dat seama ca 60% din strainii care vin zilnic la Tribunal o fac pentru a-si obtine cazierul. Nu numai strainii vor beneficia de acord, ci si italienii care, dintr-un motiv sau altul, au nevoie de o copie a cazierului”, sustine Procuratura. Mai mult, certificatul trimis “online” ii va scuti pe cei care solicita cetatenia de plata taxei de 30 euro.

Pana in august 2009, cetatenii straini care si-au depus dosarul pentru obtinerea cetateniei puteau sa prezinte o declaratie pe propria raspundere, in care sa precizeze ca nu au antecedente penale, dar, dupa ce a intrat in vigoare ultima lege cu privire la cetatenia, certificatele trebuiau prezentate in orginal. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.