Acasă Uncategorized Profesori români nominalizaţi pentru Premiilor Europene eTwinning

Profesori români nominalizaţi pentru Premiilor Europene eTwinning

DISTRIBUIȚI

98356 – 11022011 – Zece dintre cele 31 de proiecte finaliste in competitia Premiilor Europene eTwinning din acest an aduc pe podium cadre didactice din Romania, transmite Romanian Global News, preluată de Prompt Media.

Aflata in al şaselea an de desfasurare, competitia este o selectie a celor mai bune proiecte educationale colaborative, din cele peste 15.000 derulate in acest an scolar in Europa. Actiunea eTwinning este un program al Comisiei Europene, implementat de European Schoolnet, un consortiu format din 31 de ministere ale educatiei din Europa. In Romania, Ministerul Educatiei a desemnat doua institutii drept centre nationale de suport eTwinning: TEHNE- Centrul pentru Inovare in Educatie si Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Competitia de proiecte educationale din cadrul Actiunii eTwinning este deschisa anual pentru cadrele didactice inscrise pe portalul etwinning.net. Aproape 123.000 de profesori din Europa au acces la instrumente moderne de colaborare, la resurse si idei de activitati didactice, putand intra in legatura cu colegi din alte tari pentru a initia proiecte educationale colaborative pentru elevii lor.

Anul acesta, premiile se vor decerna in cadrul Conferintei Europene eTwinning, care se va desfasura la Budapesta, in perioada 31 martie – 2 aprilie 2011. Printre participantii cu mari sanse la premii se afla si 15 cadre didactice din Romania, care au desfasurat proiecte ce demonstreaza profesionalism didactic, abordarea unor teme stiintifice actuale, creativitate si centrare pe obiectivele de invatare ale elevilor.

Actiunea eTwinning este parte a programului Comenius al Comisiei Europene, in cadrul careia scolile din Europa intra in parteneriate educationale, desfasurand proiecte colaborative si de dezvoltare socio-profesionala. Peste 7.000 de cadre didactice si peste 4.300 de scoli din Romania sunt inscrise in reteaua eTwinning care reuneste peste 86.000 de institutii educationale europene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.