Acasă Uncategorized Tripoli: Mai multe oraşe din Libia au fost cucerite de protestatari

Tripoli: Mai multe oraşe din Libia au fost cucerite de protestatari

DISTRIBUIȚI

98643 – 21022011 – Mai multe orase libiene, printre care Benghazi, au cazut in mainile protestarilor, dupa ce armata s-a alaturat manifestanilor, a anuntat luni Federatia Internationala a Drepturilor Omului (FIDH), transmite AFP.

„Mai multe orase au cazut, in special in est. Militarii s-au alaturat” protestelor impotriva colonelului Mouammar Gadhafi, a declarat pentru AFP presedintele FIDH, Souhayr Belhassen, citand in special Benghazi, un bastion al opozitiei.

FIDH sustine ca si localitatile Tobrouk, in extrema estica, si Misrata, Khoms, Tarhounah, Zeiten, Zaouia si Zouara, care sunt mai apropiate de capitala, au incaput si ele pe mainile manifestantilor.

Ministrul libian al Justitiei, Mustafa Abdel Jalil, a demisionat din functie in semn de protest fata de „folosirea excesiva a fortei” impotriva manifestantilor, potrivit AFP.

Potrivit FIDH, pe langa militari si diplomati, inalti responsabili ai regimului s-au alaturat protestatarilor, care cer plecarea colonelului Gadhafi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.