Acasă Uncategorized Armata egipteană a început să-i înarmeze pe rebelii libieni

Armata egipteană a început să-i înarmeze pe rebelii libieni

DISTRIBUIȚI

99358 – 18032011 – Armata egipteană a început să înarmeze rebelii libieni, iar SUA sunt la curent cu acest lucru, au declarat oficiali americani şi lideri al rebelilor libieni. Transferul de arme egiptene a început „în urmă cu câteva zile” şi continuă, a declarat un înalt oficial american, citat de Wall Street Journal. „Nu există o politică sau recunoaştere oficială din partea SUA că acest lucru se întâmplă”, a spus oficialul. Dar „este ceva cu care suntem la curent”, a adăugat el.

Aceste transporturi sunt „prea puţin, prea târziu” pentru a înclina balanţa în favoarea rebelilor, care au pierdut teren în ultimul timp în faţa forţelor loiale liderului libian Muammar Gaddafi, sprijinite de tancuri, artilerie şi aviaţie.

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului rebel de la Benghazi a declarat că transporturile de arme au început să ajungă, dar a refuzat să precizeze de unde. „Comitetul nostru militar obţine arme şi înarmează oamenii noştri. Armele vin, dar natura acestor arme, cantitatea, de unde vin, acestea sunt secrete”. a spus purtătorul de cuvânt Mustafa al-Gherryani. Transporturile de arme – majoritatea mici, precum puşti de asalt şi muniţie – par să fie primul caz confirmat de înarmare a rebelilor de către un guvern străin. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.