Acasă Uncategorized Brăila: Obiectivele turistice din Brăila vor fi promovate cu bani din Fondul...

Brăila: Obiectivele turistice din Brăila vor fi promovate cu bani din Fondul European de Dezvoltare Regională

DISTRIBUIȚI

turistice din Brăila vor fi promovate cu bani din Fondul European de Dezvoltare Regională98940 – 04032011 – Primăria Brăila va derula proiectul „Brăila – cultură, locuri, tradiţii şi obiceiuri străvechi” prin care urmăreşte promovarea obiectivelor turistice din zonă. Sursa de finanţare este Fondul European de Dezvoltare Regională.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, iar valoarea totală este de 1.042.016,80 lei, din care 676.885,71 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar 15.926,72 lei cofinanţarea eligibilă de la bugetul local.

Proiectul are drept scop introducerea bisericilor în circuitul turistic de tip religios şi nu numai, prezentarea şi promovarea clădirilor situate în centrul istoric al oraşului, promovarea Brăilei ca port cultural regional prin valorificarea patrimoniului multietnic şi multicultural, promovarea costumelor tradiţionale specifice zonei şi minorităţilor etnice, a tradiţiilor populare şi culinare, a Ariei Naţionale Protejate ‘Balta Mică a Brăilei’, precum şi a fluviului Dunărea şi a zonei inundabile Lunca Brăilei. În cadrul proiectului vor fi organizate seminarii, conferinţe şi mese rotunde, fiecare dintre obiective urmând a fi prezentate invitaţilor din ţară, printre care reprezentanţi ai ambasadelor străine în România şi ai Camerelor de Comerţ, dar şi turiştilor aflaţi în concediu sau localnicilor care doresc să afle mai multe amănunte despre cultura, tradiţiile şi obiceiurile păstrate de-a lungul timpului în oraşul de la Dunăre.

Promovarea obiectivelor se va face şi prin cărţi poştale, serii de timbre, hărţi turistice, dar şi prin câteva activităţi care se vor desfăşura în luna iulie, pe parcursul a cinci zile. Astfel, turiştii vor fi invitaţi să facă o croazieră pe Dunăre în Insula Mică, să parcurgă traseul bisericilor şi să participe la o seară de gală pe strada Regală, în Grădina Publică şi în centrul vechi, ocazie cu care vor putea cunoaşte tradiţiile culinare şi costume populare dunărene şi vor asista la un spectacol multietnic. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.