Acasă Uncategorized Bucureşti: Congresul tinerilor socialişti europeni are loc săptămâna aceasta la Bucureşti

Bucureşti: Congresul tinerilor socialişti europeni are loc săptămâna aceasta la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

99679 – 29032011 – In perioada 31 martie – 3 aprilie 2011 va avea loc la Bucuresti cea de-a 10-a editie a congresului ECOSY (European Community Organisation of Socialist Youth). Evenimentul se va desfasura la Rin Grand Hotel, avand TSD drept co-organizator si beneficiind de sprijinul si colaborarea PSD.

Joi, 31 martie, presedintele PSD, Victor Ponta, va participa la deschiderea Congresului ECOSY, cu incepere de la orele 16.00.

Vineri, 1 aprilie, Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, si europarlamentarul PSD Corina Cretu vor lua parte la conferinta organizata de FEPS despre “Valorile noastre in analiza si combaterea saraciei”, ce va avea loc incepand cu orele 10.00.

Tot vineri, se vor desfasura in paralel seminarii unde vor fi invitati sa ia cuvantul, incepand cu orele 19.00, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, europarlamentarul Rovana Plumb si senatorul Dan Sova.

In cadrul congresului, Nicolae Banicioiu, presedintele TSD, va candida pentru functia de vicepresedinte ECOSY.

Sambata, 2 aprilie, va avea loc alegerea noii conduceri ECOSY, adoptarea documentelor de pozitie si modificarea statutului. In prezent, functia de presedinte ECOSY este detinuta de Petroula Nteledimou.

Fondata la Haga in anul 1992, ECOSY reuneste tineri socialisti si social democrati din Uniunea Europeana, Europa Centrala si de Est, precum si din tarile mediteraneene, si reprezinta organizatia de tineret a Partidului Socialistilor Europeni. Incepand din 2005, TSD face parte din cele 42 de organizatii de tineret cu drepturi depline din cadrul ECOSY.

Congresul ECOSY are loc o data la doi ani si reprezinta forul suprem pentru alegerea structurilor de conducere, adoptarea documentelor de pozitie si modificarea statutului. 

In cadrul editiei gazduite la Bucuresti saptamana aceasta, vor avea loc dezbateri si seminarii pe diverse teme: migratie, integrare, egalitate de gen, studenti, situatia din Orientul Mijlociu, cat si Forumul Progresist Global al tinerilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.