Acasă Uncategorized Bucureşti: Începe Târgul Internaţional de Universităţi 2011

Bucureşti: Începe Târgul Internaţional de Universităţi 2011

DISTRIBUIȚI

99041 – 08032011Romanian International University Fair – RIUF va avea loc pe 12-13 martie la Bucureşti,  pe 15 martie la Timişoara, şi pe 17 martie la Iaşi.

La ediţia de primăvară Romanian International University Fair 2011,vizitatorii vor avea acces la informaţii detaliate despre modalităţile prin care studiile în străinătate devin la fel de accesibile financiar precum cele din România, prin programele de burse şi împrumuturi oferite de instituţii internaţionale.

Tinerii pot afla cel mai uşor dacă sunt admişi la o instituţie internaţională participând la programul de Spot Admissions. Participarea presupune ca aceştia să se înscrie în prealabil pe site-ul riuf.ro, să descarce documentele necesare şi să le completeze cu ajutorul unui consultant EDMUNDO. Tot acest demers le garantează răspunsul pe loc din partea reprezentanţilor universităţilor în urma interviului de 15 minute care urmează să îl susţină în cadrul RIUF.  

Cea mai spectaculoasă ofertă vine din Danemarca, unde şcolarizarea este gratuită, studiile fiind finanţate de guvernul danez. Acesta suportă un cost de aproximativ 10.000 euro pentru fiecare an de studii universitare, pe toată durata studiilor. Această politică se aplică tuturor cetăţenilor UE, care trebuie să treacă prin acelaşi sistem de admitere ca şi studenţii danezi. Absolvenţii nu au nicio obligaţie faţă de guvernul danez pentru această facilitate. Cei mai mulţi studenţi se întreţin singuri, lucrând part-time (maxim 15 ore / săptămână) cu un salariu minim de 13 euro / oră. Astfel, având posibilitatea de a câştiga circa 700-900 euro / luna şi având cheltuieli de circa 600-700 euro / lună, un tânăr român care studiază în Danemarca nu trebuie să suporte niciun cost suplimentar faţă de varianta studiilor la Bucureşti, Timişoara, Cluj sau Iaşi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.