Acasă Uncategorized Bucureşti: MAE a decis retragerea “personalului neesenţial” de la Ambasada României din...

Bucureşti: MAE a decis retragerea “personalului neesenţial” de la Ambasada României din Japonia

DISTRIBUIȚI

99282 – 16032011 –  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a decis retragerea „personalului neesenţial” de la Ambasada României la Tokio, a declarat miercuri ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Baconschi a precizat că este vorba despre soţiile şi copiii personalului diplomatic, aceştia neavând de ce să rămână în acest moment în Japonia, şi a amintit că MAE a activat o celulă de criză şi a trimis, marţi, patru funcţionari consulari cu echipament mobil pentru emiterea de titluri de călătorie care să îi asiste pe cetăţenii români aflaţi pe teritoriul nipon.

De asemenea, el a menţionat că partea română a transmis autorităţilor japoneze intenţia de a participa la efortul internaţional de asistenţă. „Partea japoneză ne-a comunicat că până în prezent a selecţionat ofertele de asistenţă din partea unor state aflate în apropierea Japoniei şi, totodată, din partea SUA. Suntem pe o listă de aşteptare. Dacă oferta noastră de asistenţă va fi necesară, ea va fi şi operaţionalizată”, a afirmat şeful diplomaţiei române. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.