Acasă Uncategorized Bucureşti: Senat: Senatorii pot cumula şi funcţia de rector

Bucureşti: Senat: Senatorii pot cumula şi funcţia de rector

DISTRIBUIȚI

98824 – 01032011 – Membrii Comisiei juridice a Senatului au decis, marţi, că senatorul PSD Ecaterina Andronescu, rector al Universităţii Politehnice Bucureşti, şi senatorul PNL Nicolae Robu, rector al Universităţii Politehnice din Timişoara, pot cumula aceste funcţii.

Raportul, propus de preşedintele comisiei, Toni Greblă (PSD), a întrunit cinci voturi „pentru”, din partea senatorilor PSD şi PNL, un vot împotrivă şi trei abţineri..

La propunerea lui Greblă, majoritatea senatorilor din Comisia juridică a stabilit că acest cumul de funcţii este posibil având în vedere prevederile Legii privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, act normativ care prevede că deputaţii şi senatorii pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice.

Greblă a propus ca în raportul comisiei să se arate că funcţia de rector se încadrează în sintagma „funcţie în domeniul didactic” şi poate constitui o excepţie care nu instituie o situaţie de incompatibilitate.

„Şi colegii de la Comisia juridică de la Camera Deputaţilor, fiind sesizaţi cu o speţă similară, referitor la rectorul Universităţii de Medicină din Bucureşti şi rectorul Universităţii din Timişoara, s-au pronunţat în acelaşi sens”, i-a informat el pe membrii comisiei.

Deputaţii jurişti au elaborat, în 22 februarie, un punct de vedere potrivit căruia nu există incompatibilitate între funcţia de deputat şi cea de rector. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.