Acasă Uncategorized Europarlamentarii PSD atenţionează: “România riscă procedura de infringement din cauza Codului Muncii”

Europarlamentarii PSD atenţionează: “România riscă procedura de infringement din cauza Codului Muncii”

DISTRIBUIȚI

99277 – 16032011 –  Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune,  socială, Laszlo Andor, a declarat la întâlnirea delegaţiei PSD din Parlamentul European că Uniunea Europeană este îngrijorată de modificarea Codului Muncii de către Executivul de la Bucureşti.

În acest context, a avut loc întalnirea dintre europarlamentarii PSD şi comisarul european. Europarlamentarii social-democraţi au prezentat punctul de vedere al PSD cu privire la neregulile formei Codului Muncii pe care Guvernul îşi angajează răspunderea. La această întalnire, comisarul a transmis câteva informaţii importante. Comisia Europeană face deja o anchetă cu privire la conţinutul Codului Muncii propus de Guvern, pentru a verifica ce este şi ce nu este conform cu legislaţia europeană, a spus comisarul european. Totodată, Andor s-a declarat profund îngrijorat cu privire la problemele dialogului social din România. În fine, comisarul a informat delegaţia PSD că se ia în calcul iniţierea procedurii de infringement pentru România, pornindu-se de la această problemă a absenţei dialogului social, se spune într-un comunicat al PSD.

            László Andor şi-a exprimat, de curând, îngrijorarea faţă de creşterea ratei şomajului în Europa, cu atât mai mult cu cât 1,3 milioane de şomeri sunt tineri care nu  au avut niciodată şansa să acumuleze experienţă de muncă.

            România nu are o piaţă a forţei de muncă rigidă, care să presupună o flexibilizare măsurată în pierderea protecţiei sociale şi în creşterea şomajului. Europarlamentarii PSD consideră, dimpotrivă, că în loc să modifice Codul Muncii cu riscul declanşării unor proceduri periculoase pentru România, Guvernul ar fi trebuit să reducă impozitarea muncii şi să îi stimuleze pe cei care angajează tineri. Deblocarea posturilor pentru tinerii absolvenţi, reducerea graduală a CAS cu 10% înca din 2011, scutiri de taxe pentru noii angajaţi, plata datoriilor statului către firmele private, transformarea vârstei de pensionare din obligaţie în drept sau deblocarea absorbţiei de fonduri europene sunt soluţiile de care este nevoie în prezent. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.