Acasă Uncategorized Libia: Coaliţia a distrus o clădire din complexul rezidenţial al lui Gaddafi

Libia: Coaliţia a distrus o clădire din complexul rezidenţial al lui Gaddafi

DISTRIBUIȚI

99376 – 21032011 – Tancurile şi lunetiştii lui Muamar Gaddafi trag la întâmplare pe străzile oraşului Misrata, potrivit unor martori citaţi de BBC. În acelaşi timp, la Tripoli, coaliţia a distrus o clădire din complexul rezidenţial al lui Gaddafi. Pentagonul a precizat că raidul nu l-a vizat pe colonelul Gaddafi.Un oficial al coaliţiei a confirmat că rachetele au lovit chiar în mijlocul complexului în care se află Muammar Gaddafi, dar că au vizat doar un centru de control şi comandă al armatei libiene. Şi Pentagonul a recunoscut că scopul intervenţiei este să se reducă pe cât posibil capacitatea militară a Libiei.

 

 

 

 

 

 

Între timp continuă tirurile de armament greu, urmate de explozii atât în Capitală, cât şi la Benghazi şi Misrata. Martorii relatează că oraşul Misrata este asediat de tancuri şi de soldaţi loiali lui Gaddafi, îmbrăcaţi în civil. Violenţele continuă în ciuda faptului că regimul a ordonat încetarea focului începând de duminică, de la orele locală 21.00.Operatiunile militare din Libia au fost eficiente, a declarat un purtător de cuvânt al armatei americane.

Guvernul de la Tripoli susţine că 64 de oameni au fost ucişi în cursul nopţii trecute, informaţie dezminţită de coaliţie. Între timp, noi state au anunţat că se alătură aliaţilor : Qatar, Spania şi Olanda. Italia va trimite 8 avioane de luptă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.