Acasă Uncategorized Vilnius: Consultări româno-lituaniene pentru consolidarea dialogului politic bilateral

Vilnius: Consultări româno-lituaniene pentru consolidarea dialogului politic bilateral

DISTRIBUIȚI

99745 – 31032011 – Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu are joi, la Vilnius, consultări bilaterale cu Egidijus Meilūnas, ministrul adjunct al afacerilor externe al Republicii Lituania, precum şi cu Česlovas Stankevičius vice-preşedintele Parlamentului lituanian.

Consultările bilaterale vor viza aspecte referitoare la consolidarea dialogului politic bilateral în numeroase domenii în care cele două state au o abordare comună la nivel european şi internaţional.

Agenda europeană care va fi abordată în cadrul consultărilor va viza, printre altele: Vecinătatea Estică şi reforma Politicii Europene de Vecinătate, inclusiv în contextul evenimentelor recente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, Strategia Europeană privind Regiunea Dunăreană, aderarea României la Spaţiul Schengen, funcţionarea Serviciului European de Acţiune Externă, noua Perspectivă Financiară a UE post-2013, Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, Securitatea Energetică.

Cei doi demnitari vor discuta şi teme de actualitate ale agendei OSCE, în special din perspectiva deţinerii în acest an de către Lituania a Preşedinţiei în Exerciţiu a OSCE, cu accent pe identificarea unor soluţii viabile pentru rezolvarea conflictelor îngheţate, inclusiv a conflictului transnistrean.

Totodată, întrevederea va reprezenta un prilej pentru un schimb aprofundat de idei pe teme de securitate de pe agenda NATO, prin abordarea aspectelor de interes pentru România şi Lituania. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.