Acasă Uncategorized 100462 – 27042011 – Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan...

100462 – 27042011 – Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru deturnare de fonduri. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mureşan poate depune recurs. În acel

DISTRIBUIȚI

100463 – 27042011 –  Prim-ministrul Emil Boc a prezentat, la sfârşitul şedinţei de Guvern de miercuri, lista principalelor proiecte în domeniile transport, energie, dezvoltare regională, mediu, sănătate şi justiţie, care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat prin ministerele de resort.

„În acest moment avem legislaţia care vizează implementarea proiectelor în  parteneriat public-privat. Aceste proiecte vin în completarea investiţiilor de la bugetul de stat sau a investiţiilor din fonduri europene”, a declarat premierul, arătând că Executivul a optat pentru instrumentul parteneriatului public-privat, utilizat de majoritatea statelor europene.

Şeful Executivului a prezentat principalele proiecte care vor fi dezvoltate în parteneriat public-privat.

În ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, premierul a menţionat: Autostrada Comarnic-Braşov – în regim de concesiune, Autostrada Sibiu – Piteşti – 116 km, Autostrada Ploieşti – Buzău – Focşani – 133 km, Centura de sud a  Capitalei şi Centura de nord a Capitalei, ambele în regim de autostradă, Autostrada Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni – 307 km.

La Ministerul Economiei, şeful Executivului a afirmat că sunt avute în vedere următoarele proiecte: Hidrocentrala Tarniţa – Lăpuşteşti – o investiţie estimată la 1,1 miliarde de euro, finalizarea Unităţilor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă – proiect estimat la 4 miliarde de euro, Termocentrala de la Doiceşti – investiţie estimată la 700 milioane de euro, proiectul internaţional AGRI (Azerbaidjan – Georgia – România), respectiv interconectorul de gaze – „După aprobarea tuturor statelor participante în proiect, acesta va fi implementat în regim de parteneriat public-privat”, a precizat prim-ministrul.

În domeniile mediu şi agricultură, primul-ministru a precizat că Executivul are în vedere amenajarea Canalului Siret-Bărăgan în regim de parteneriat public-privat, investiţie estimată la 200 de milioane de euro, pentru care vor colabora Ministerele Mediului şi Agriculturii. „Acest proiect va rezolva atât problemele legate de irigaţii, cât şi problemele legate de alimentarea cu apă şi protecţia împotriva inundaţiilor”, a apreciat premierul Emil Boc.

              În ceea ce priveşte Ministerul Dezvoltării Regionale, premierul a menţionat că vor fi realizat în parteneriat public privat următoarele proiecte: proiectul Eco din cartierul Ghencea, Bucureşti, care se va întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare şi care vizează construcţia a 10.000 de locuinţe şi alte utilităţi; proiectul Esplanada – care va fi reluat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect estimat la 800 – 900 milioane de euro; finalizarea Canalului Dunăre – Bucureşti; podul rutier peste Dunăre, între Brăila şi Tulcea.

În domeniul sănătăţii, prim-ministrul a menţionat: construcţia în parteneriat public – privat a şase spitale regionale de urgenţă în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi, Craiova şi Bucureşti; Centrul de sănătate „Ana Aslan”, respectiv punerea sa în valoare, proiect care va fi realizat în parteneriat de Ministerul Sănătăţii şi MDRT.

            În ceea ce priveşte Ministerul Justiţiei, premierul Emil Boc a arătat că se are în vedere realizarea unui penitenciar în regim de parteneriat public-privat, după modelul anglo-saxon.

Şeful Executivuluia mai spus că proiectele menţionate se află în diferite stadii, fie avansate, fie în etapă incipientă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.