Acasă Uncategorized Bucureşti: ANCOM retrage calitatea de furnizori de serviciu universal companiilor Infoclick si...

Bucureşti: ANCOM retrage calitatea de furnizori de serviciu universal companiilor Infoclick si Newsphone Hellas

DISTRIBUIȚI

99887 – 05042011 – Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANCOM) a comunicat Infoclick si Newsphone Hellas, reprezentata in Romania prin Newsphone Hellas S.A. Atena Grecia Sucursala Bucuresti, decizia de retragere a calitatii de furnizori de serviciu universal desemnati in vederea punerii la dispozitia utilizatorilor finali a unui serviciu de informatii privind abonatii si, respectiv, a unui registru al abonatilor in forma electronica. Retragerea calitatii de furnizori vine ca urmare a nerespectarii de catre furnizorii de serviciu universal a unora dintre obligatiile pe care acestia le aveau in calitate de furnizori de serviciu universal. Abaterile au fost constatate de ANCOM in urma controalelor efectuate de la momentul desemnarii pana in prezent.

Astfel, ca urmare a unui control efectuat in luna iunie 2010, ANCOM a constatat ca cei doi furnizori nu si-au indeplinit obligatia de a publica un registru al abonatilor in forma tiparita intr-un numar de 6.000.000 de exemlare, asa cum s-au angajat prin ofertele depuse, motiv pentru care ANCOM a transmis furnizorilor in cauza o notificare in vederea aplicarii sanctiunii, acordand acestora o perioada suplimentara de timp pentru a remedia sau justifica in mod corespunzator incalcarea obligatiei.

Avand in vedere ca justificarea transmisa ANCOM de catre furnizori nu a fost considerata intemeiata, dupa expirarea termenului acordat de ANCOM, s-a efectuat o noua actiune de control menita sa verifice daca furnizorii au intrat in legalitate. Constatandu-se mentinerea incalcarii obligatiilor asumate, ANCOM a sanctionat furnizorii de serviciu universal cu amenda contraventionala in cuantum de 15.000 lei, si totodata a dispus obligarea acestora la publicarea celor 6.000.000 de exemplare ale registrelor de abonati in forma tiparita in termen de 30 zile de la comunicarea deciziei de sanctionare.

Avand in vedere ca la data ultimului control efectuat in data de 15 martie 2011, cei doi furnizori nu au putut face dovada publicarii celor 6.000.000 de exemplare ale registrelor abonatilor in forma tiparita, ANCOM a decis sanctionarea celor doua societati prin retragerea calitatii de furnizori de serviciu universal.

Prin urmare, incepand cu data de 31 martie 2011, data comunicarii deciziei de sanctionare, ANCOM retrage calitatea de furnizori de serviciu universal Infoclick si Newsphone Hellas, reprezentata in Romania prin Newsphone Hellas S.A. Atena Grecia Sucursala Bucuresti, iar toate drepturile si obligatiile prevazute in deciziile de desemnare ca furnizori de serviciu universal inceteaza. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.