Acasă Uncategorized Bucureşti: Campanie de informare împotriva traficului de persoane prin Internet

Bucureşti: Campanie de informare împotriva traficului de persoane prin Internet

DISTRIBUIȚI

100163 – 14042011 – Agenţia Naţională Împotriva Traficului De Persoane (ANITP), prin Centrul Regional Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom şi Asociaţia Caritas Bucureşti, a lansat joi campania regională „Caut loc de muncă…via Internet”, destinată prevenirii exploatării persoanelor prin muncă forţată.

Internetul a devenit un mediu în care grupările infracţionale au identificat un mijloc de obţinere a veniturilor ilicite. Problema trebuie să fie abordată şi din perspectiva cererii, pentru că cererea joacă un rol important. Şi aici mă refer la măsurile pe care trebuie să le ia statele de destinaţie pentru a preveni acest fenomen. Şi de aceea susţin ideea unei cooperări pe toate palierele: prevenire, combatere, precum şi ridicarea nivelului de informare a cetăţenilor din statele de destinaţie”, a declarat directorul  ANITP, subcomisar Romulus Ungureanu.

Campania, al cărei mesaj este “Un click în lumea virtuală te poate transforma într-o victimă a traficului de persoane în lumea reală. Selectează şi decide informat! ”, se va desfăşura în perioada 14 aprilie – 31 decembrie a.c., în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, având ca scop reducerea incidenţei numărului de victime ale traficului de persoane racolate prin intermediul internetului.

Campania se adresează în special şomerilor, tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă (în şcoală sau absolvenţi), studenţilor, adulţilor aflaţi în afara sistemului de protecţie socială, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi celor care doresc să îşi schimbe locul de muncă.

Metoda de racolare on-line este o modalitate facilă în care poate fi comisă infracţiunea, implică investiţii financiare minime, asigură anonimatul, deoarece nu se dezvăluie identitatea traficantului, este rapidă şi lasă doar urme digitale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.