Acasă Uncategorized Bucureşti: Fregata Regele Ferdinand pleacă vineri spre Libia

Bucureşti: Fregata Regele Ferdinand pleacă vineri spre Libia

DISTRIBUIȚI

100274 – 19042011 – Fregata Regele Ferdinand pleacă vineri în misiunea de impunere a embargoului asupra Libiei, care se desfăşoară în Marea Mediterană, având la bord un echipaj format din 205 marinari şi doi ofiţeri din Forţele Navale, informează MApN.

Vineri, în portul Constanţa, va avea loc ceremonia militară prilejuită de plecarea Fregatei Regele Ferdinand în misiunea NATO „Unified Protector”, care se va desfăşura în prezenţa ministrului Gabriel Oprea.

Fregata comandată de comandorul Mihai Panait va avea la bord pentru această misiune un echipaj format din 205 marinari şi va executa misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, în Marea Mediterană.  La bordul navei se vor afla şi doi ofiţeri din Forţele Navale, care vor face parte din statul major al grupării navale NATO din Marea Mediterană.

La ceremonie vor participa, alături de familiile marinarilor care pleacă în misiune, reprezentanţi ai conducerii MApN, ai autorităţilor publice locale, precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat pe 22 martie, în urma unei şedinţe CSAT, că România va participa în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului asupra Libiei cu 205 militari pe Fregata Regele Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major din forţele navale.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.