Acasă Uncategorized Bucureşti: Metode şi mijloace prin care telefoanele mobile ajung la deţinuţii...

Bucureşti: Metode şi mijloace prin care telefoanele mobile ajung la deţinuţii din închisori

DISTRIBUIȚI

100127 – 13042011 – Metodele şi mijloacele folosite pentru introducerea telefoanelor mobile în unităţile penitenciare sunt din ce în ce mai diverse, relevând ingeniozitatea de care dau dovadă, atât persoanele private de libertate, cât şi persoanele care doresc să le introducă, conform datelor de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

            Recent, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a descoperit în timpul unui control efectuat în curtea de plimbare a unităţii, zece telefoane mobile, cu şapte cartele SIM, înfăşurate în  iarbă şi aruncate prin iarbă.

Această metodă se adaugă altora, cum ar fi ascunderea telefoanelor mobile şi a accesoriilor aferente acestora în: produse alimentare (vrac sau ambalate), conserve şi alte recipiente, genţi de voiaj, sacoşe (în mânere, în fundul dublu etc.), obiecte de îmbrăcăminte (căptuşeala sacoului, locuri special confecţionate etc.), încălţăminte (prin practicarea unor scobituri în talpa pantofului). De asemenea, de-a lungul timpului,  angajaţii din sistemul penitenciar au descoperit telefoane mobile plasate în diferite locuri în care se desfăşurau activităţi cu persoanele private de libertate (ex: lanuri de porumb, sub maşinile din parcarea unităţii) sau aruncate chiar peste gardul  unităţii cu ajutorul diferitelor instrumente (disimulate în animale moarte, în mingii speciale).

Pentru combaterea acestui fenomen, Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează permanent acţiuni specifice  care să contribuie la prevenirea, stoparea şi reducerea numărului de obiecte interzise care pătrund în locurile de deţinere. În acelaşi timp, au fost puse în aplicare o serie de măsuri: de ordin legislativ (prin incriminarea ca infracţiune a introducerii de obiecte interzise în penitenciar); de achiziţionare a unor mijloace moderne de control (porţi detectoare, turnichet, detectoare portabile etc.); de limitare a accesului în sectorul de deţinere. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.