Acasă Uncategorized Bucureşti: PNL acuză: „Guvernul Boc – groparul sistemului de sănătate şi al...

Bucureşti: PNL acuză: „Guvernul Boc – groparul sistemului de sănătate şi al românilor”

DISTRIBUIȚI

100084 – 12042011 –  “Românii plătesc cu propria sănătate şi în unele cazuri cu viaţa incompetenţa acestui Guvern care este incapabil să găsească soluţii viabile pentru rezolvarea problemelor din sănătate. Până acum am asistat la tăieri de salarii, de pensii prin introducerea plăţii contribuţiilor de sănătate de 5,5% pentru pensionari, indemnizaţia pentru mame a fost şi ea tăiată iar o serie de ajutoare sociale au fost eliminate. Acum ei taie în carne vie, reduc vieţi prin reducerea cheltuielilor în numele unei eficientizări mult clamate a sistemului de sănătate, ignorând strigătul de disperare şi nevoile celor sacrificaţi”, spune deputatul PNL Viorel Palaşcă, într-o declaraţie politică.

 

 

 

 

 

 

 

“Domnilor guvernanţi, domnule ministru al Sănătaţii v-aţi propus cumva să-i terminaţi pe români? Vorbeaţi despre ieşirea din sistem pe cale naturală şi cum pensionarii se încăpăţânează, v-aţi gândit să le daţi o <<mână de ajutor>> prin desfiinţarea spitalelor? Odată în plus, deşi nu mai era nevoie, ne-am convins că pentru aceşti guvernanţi românii nu sunt decât o sumă de cifre într-o statistică care trebuie ajustată astfel încât să dea bine la raportările periodice în faţa Fondului Monetar Internaţional. Data viitoare când vă întâlniţi cu aceşti maeştrii ai dezastrului, ar fi bine, domnule Boc şi domnule ministru, să le raportaţi şi pierderile de vieţi omeneşti care au însoţit aşa- zisa reformă a sistemului de sănătate poate primiţi o bulină roşie de bună purtare, cu care să veniţi în faţa camerelor şi să vă lăudaţi ce curajoşi sunteţi şi ce măsuri benefice pentru viitorul ţării aţi luat. Românii cred că v-au transmis zilele acestea tot ce aveau de spus pe acest subiect, iar dacă nu i-aţi auzit, noi, parlamentarii opoziţiei suntem aici să le potenţăm mesajul şi să vă spunem că ţara asta nu este moşia voastră şi nu aveţi drept de viaţă şi de moarte asupra niciunui cetăţean al acestei ţări

Măsura aceasta draconică de desfiinţare a spitalelor afectează şi Spitalul Orăşenesc din Strehaia, judeţul Mehedinţi, care după o activitate de 130 de ani şi deservirea unei populaţii de peste 40.000 de locuitori şi-a închis porţile. Ca şi în alte cazuri închiderea acestui spital nu a făcut obiectul unei analize amănunţite  din partea dumneavoastră, domnilor guvernanţi. Într-o interpelare pe care am adresat-o în luna februarie a acestui an domnului ministru Cseke îi atrăgeam atenţia asupra faptului că măsura de închidere nu este fundamentată suficient, iar Spitalul din Strehaia are tot sprijinul autorităţilor locale, iar prin închiderea lui se vor pierde bani câştigaţi pe un proiect finanţat din fonduri europene, bani pentru reabilitare şi modernizare.

În răspunsul primit de la minister mi-aţi spus o poveste frumoasă despre modul în care veţi reanaliza situaţia acestei unităţi sanitare, însă finalul nu a fost nicidecum un happy-end.

De aceea, domnule ministru, vă invit la Strehaia să vedeţi cu ochii dumneavoastră că în apropierea spitalului pe care îl desfiinţaţi şi îl doriţi transformat în cămin de bătrâni, există deja  unul care nu este ocupat în totalitate. Trataţi problema uniform, domnule ministru, trăiţi într-un turn de fildeş, departe de realităţi şi ignoraţi mesajele din exterior. Stimaţi guvernanţi, vă aflaţi de când aţi preluat puterea într-un  război permanent cu propriul popor, încălcaţi drepturi fundamentale ale cetaţenilor consacrate în Constituţie-dreptul la un trai decent, dreptul la ocrotirea sănătăţii, iar în ceea ce priveşte  respectarea principiului descentralizării nici nu mai poate fi vorba”, mai spune deputatul PNL în declaraţia politică. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.