Acasă Uncategorized Bucureşti: Un român şi un spaniol arestaţi în cazul drogurilor capturate la...

Bucureşti: Un român şi un spaniol arestaţi în cazul drogurilor capturate la Săpânţa

DISTRIBUIȚI

 

99792 – 01042011 – Românul Anghel Romeo Sebastian, zis Sorin, de 30 de ani, şi spaniolul Alvarez Moreno Ibon, 36 de ani, au fost arestaţi, joi seara, pentru 29 de zile, de către judecătorii Tribunalului Bucureşti, sub acuzaţia de trafic internaţional ilicit de droguri de mare risc. Cei doi sunt implicaţi în cazul capturii de 150 de kilograme de cocaină descoperite într-un depozit de cherestea de la Săpânţa.

Procurorii DIICOT Bucureşti susţin că Anghel Romeo Sebastian şi Alvarez Moreno Ibon fac parte dintr-un grup infracţional organizat transnaţional de traficanţi de droguri. Grupul intenţiona să introducă în România, prin portul Constanţa, 500 kilograme cocaină, drog de mare risc, în mărfuri expediate  în containere. Cei doi au identificat firma din Săpânţa a italianului Fabio Santoro, care are ca obiect de activitate fabricare şi import-export de mobilier,  prin intermediul căreia să efectueze importurile. „Procedând astfel, ei au introdus în ţară un container, marfa declarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia. Transportul a ajuns în portul  Constanţa şi ulterior, în cadrul unei livrări supravegheate,  în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş”, se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT.

Drogurile, susţin procurorii DIICOT, au fost ascunse în 19 paleţi cu scânduri din lemn, în fiecare scândură fiind făcute câte patru compartimente special amenajate în care se afla câte un  pachet de  circa 400 grame cocaină. În container  se afla disimulată în total cantitatea de peste 150 kilograme de cocaină având puritatea 99%. Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie finală Olanda. Valoarea de piaţă a drogurilor este de 10 milioane de euro. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.