Acasă Uncategorized Chişinău: Moldovenii de peste Prut intră în linie dreaptă pentru alegerile locale

Chişinău: Moldovenii de peste Prut intră în linie dreaptă pentru alegerile locale

DISTRIBUIȚI

99962 – 07042011 – În Moldova de peste Prut alegerile în consiliile locale din 5 iunie îi vor costa pe contribuabili 70 milioane de lei moldoveneşti, de două ori mai mult decât alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010.Vor fi aleşi în total 900 de conducători în mediul rural şi cel urban. La alegerile generale în consiliile locale vor putea participa toate cele 31 de partide şi organizaţii social-politice înregistrate la Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova. Pretendenţii la funcţia de consilieri locali în oraşe şi sate vor trebuie să colecteze pentru înregistrare cel puţin 50 de semnături pentru susţinerea lor, candidaţii la funcţiile de primari – cel puţin 150 de semnături, iar candidaţii la postul de primar general al Chişinăului vor trebui să aibă susţinerea a cel puţin 10.000 de cetăţeni. Candidaţii pot începe cursa electorală după finalizarea constituirii tuturor secţiilor electorale – cel târziu la 15 aprilie.

În conformitate cu prevederile Codului Electoral, primarii şi consilierii în consiliile locale sunt aleşi pentru patru ani. Ultimele alegeri generale în organele locale ale puterii în Moldova au avut loc la 3 iunie 2007.

Cea mai asiduă luptă pentru fotoliul edilului oraşului va avea loc la Chişinău. Candidatul la postul de primar se va considera ales dacă va acumula mai mult de jumătate din voturile alegătorilor care au participat la scrutin. Dacă nici unul dintre pretendenţi nu va acumula numărul necesar de voturi, în termen de două săptămâni se va desfăşura turul al doilea. La acesta vor putea participa doi candidaţi, adică aceia care au acumulat în primul tur cel mai mare număr de voturi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.