Acasă Uncategorized Elveţia: Şi Elveţia restrictioneaza accesul imigrantilor romani si bulgari

Elveţia: Şi Elveţia restrictioneaza accesul imigrantilor romani si bulgari

DISTRIBUIȚI

100208 – 15042011 – Consiliul National, camera inferioara a Parlamentului elvetian, a adoptat o rezolutie prin care ii cere Guvernului sa ia noi masuri pentru a restrictiona imigratia din Romania si Bulgaria, potrivit Bloombiz. In aceste conditii, autoritatile elvetiene analizeaza in prezent inasprirea conditiilor pentru muncitorii din cele doua state.

Ministrul bulgar pentru probleme sociale, Totiu Mladenov, a subliniat ca este foarte important sa fie explicate motivele acestui demers, deoarece pare discriminatoriu.

Guvernul olandez a aprobat vineri o serie de propuneri ale ministrului pentru afaceri sociale, Henk Kamp, menite sa descurajeze emigratia din tarile non-UE si sa reduca somajul – desi aflat la una dintre cele mai mici cote din UE – si presiunea cheltuielilor sociale ale statului. Astfel, patronii olandezi care vor sa angajeze de la 1 iulie romani si bulgari pentru culesul capsunilor trebuie sa dovedeasca mai intai ca nu au gasit doritori pentru aceste slujbe in randul somerilor din Olanda sau al cetatenilor din tarile UE care au aderat inainte de 2007. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.