Acasă Anchete Interne Peste 1 milion de verificări în aplicația eDAC

Peste 1 milion de verificări în aplicația eDAC

DISTRIBUIȚI

 171997 – 30042024 –   În această dimineață, după numai o lună de la lansare, aplicația eDAC a fost utilizată, cu succes, pentru un milion de verificări. Angajații Ministerului Afacerilor Interne utilizează aplicația pentru stabilirea identității persoanelor și verificarea eventualelor mențiuni legate de acestea, în bazele de date polițienești naționale și ale partenerilor din Spațiul Schengen. Aplicația eDAC este folosită atât în activitățile curente ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia verificărilor inopinate în aeroporturi sau în trafic, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.

 Astfel, au fost returnate 2.005 alerte, dintre care 94 referitoare la persoane care erau date în urmărire, 151 la persoane dispărute, 291 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 301 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

 Astfel, personalul operativ al MAI a intervenit la 4.733 de evenimente, 3.089 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.644 circumscrise situațiilor de urgență.

 În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru 80.136 de persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 7.136 de cetățeni ucraineni.

 În acțiunile desfășurate, polițiștii rutieri au reținut 725 de permise de conducere, dintre care 126 pentru consumul de alcool și 19 pentru consum de droguri sau substanțe interzise. De asemenea, au fost retrase 366 de certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.119 posibile infracțiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 225 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 246 de fapte penale.

 Luni, s-au dispus măsuri preventive pentru 99 de persoane și au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional.

 În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 9.613 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,9 milioane de lei.

 Pompierii au efectuat 105 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 17 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 351 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 384.000 lei.

 Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.370 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 70 pentru stingerea de incendii și 25 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 2 persoane.

 Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane.

 Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

 Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 159.939 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 101 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

 La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,2 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.