Acasă Uncategorized Japonia: Un nou cutremur major a zguduit Japonia

Japonia: Un nou cutremur major a zguduit Japonia

DISTRIBUIȚI

99986 – 08042011 – Un nou cutremur major s-a produs în Japonia, joi noaptea, în jurul orei locale 23.32, în apropierea coastei estice a insulei Honshu, la o adâncime de 49 de kilometri, potrivit televiziunilor de ştiri. Iniţial, s-a anunţat o magnitudine de 7,4. Epicentrul a fost localizat la 330 kilometri nord-est de Tokio şi la 66 kilometri de oraşul Sendai, puternic afectat de seismul din 11 martie, de 9 grade, urmat de tsunami.

Populaţia din prefectura Miyagi a fost sfătuită să părăsească urgent zonele de coastă. Mişcarea telurică s-a simţit şi la Tokio.

În unele zone din prefectura Miyagi a fost întreruptă alimentarea cu energie la mai multe centrale nucleare care funcţionează în prezent pe generatoare. Compania TEPCO a dat asigurări că nu există probleme la centrala Fukushima 1, deşi întreg personalul a fost evacuat.

În zona în care s-a produs seismul se află centralele nucleare Ibaraki şi Fukushima 2. Cutremurul a fost simţit şi la Tokio, unde clădirile s-au zguduit mai mult de un minut. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.