Acasă Uncategorized Siria: Regimul sirian ridică starea de necesitate instituită acum 48 de ani

Siria: Regimul sirian ridică starea de necesitate instituită acum 48 de ani

DISTRIBUIȚI

100378 – 22042011 –  Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a decis ridicarea starii de urgenta instaurate in anul 1963, incercand astfel sa stopeze numeroasele proteste la adresa sa si a regimului pe care il conduce, transmite Reuters. Presedintele a facut anuntul joi, cu o zi inaintea amplelor proteste planuite de activisti in numeroase orase in ziua denumita de ei „Vinerea cea Mare”.

Starea de urgenta a fost instituita in 1963, anul in care partidul presedintelui Assad a ajuns la putere, pentru a fi invocata in cazul arestarilor abuzive si pentru a anihila opozitia.

Liderul opozitiei, Haitham al-Maleh, spune insa ca gestul de joi este nesemnificativ pentru ca nu este intarit de existenta unei justitii independente si de diminuarea puterii alocate fortelor de securitate.

Protestatarii cer si eliberarea miilor de detinuti politici care se afla in inchisori fara sa fi fost judecati si eliminarea articolului 8 din Constitutie, care prevede ca Partidul Baath este singurul partid de conducere al tarii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.