Acasă Uncategorized Strasbourg: Corina Cretu cere ţărilor UE să rezolve criza umanitară din insula...

Strasbourg: Corina Cretu cere ţărilor UE să rezolve criza umanitară din insula italiană Lampedusa

DISTRIBUIȚI

99879 – 05042011 – Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a cerut solidarizarea tarilor membre ale UE pentru rezolvarea crizei umanitare de pe insula italiana Lampedusa, coplesita de afluxul zecilor de mii de imigranti tunisieni.

„Exodul din bazinul mediteranean nu reprezinta doar o problemă a ţărilor din regiune, solutionarea acestei urgenţe umanitare fiind responsabilitatea intregii Uniuni Europene”, a declarat europarlamentarul roman, precizand ca prioritara trebuie sa fie  ajutorarea refugiatilor, aflati intr-o situatie disperata.

In acest context, Corina Cretu a criticat „solutiile radical-populiste ale premierului Berlusconi, care, zilele trecute, le promitea cetatenilor Lampedusei ca vor fi scapati de imigranti in 60 de ore. Au urmat evacuari spre zona continentala, iar dupa ce regiunile vizate au refuzat sa gazduiasca taberele s-a trecut la repatrieri. De asemenea, sunt inadmisibile atat refuzul Frantei si Germaniei de a primi o parte din refugiati, cat si amenintarea ministrului italian de interne privind acordarea permiselor de sedere temporara, ceea ce ar permite miilor de imigranti sa circule in UE. Acestea nu sunt reactii constructive si inclusive, asa cum s-au angajat statele membre”, a declarat vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare.

„Nici egoismul, nici solidaritatea cu forta nu apartin valorilor pe care s-a construit Uniunea Europeana, de aceea cred ca trebuie sa insistam cat mai ferm pentru dialog si cooperare in vederea identificarii unor solutii comune la aceasta problema grava”, a precizat europarlamentarul Corina Cretu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.