Acasă Uncategorized Atena: Sindicatele din Europa cer miniştrilor de finanţe să schimbe politica economică

Atena: Sindicatele din Europa cer miniştrilor de finanţe să schimbe politica economică

DISTRIBUIȚI

101085 – 18052011 – La Atena a început, marţi, Congresul Confederaţiei Europene a Sindicatelor, organism la care Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa este membru.

La lucrările acestui Congres participă peste 1.000 de delegaţi din 36 de state. Participanţii la Congres s-au declarat împotriva testelor de austeritate care au fost aplicate în unele state, dar şi intervenţiilor directe sau indirecte în politica financiară, fapt care a afectat autonomia economică a statelor din Europa. S-a cerut respectarea dreptului la negociere colectivă cu privire la valoarea reală a salariilor, conform reglementărilor din fiecare stat în parte.

După prima zi de Congres al Confederaţiei Europene a Sindicatelor, delegaţiile sindicale au discutat şi votat o rezoluţie de urgenţă şi o scrisoare adresată tuturor miniştrilor de finanţe din statele europene (ECOFIN) – scrisoare care are caracter de rezoluţie a Congresului Europene a Sindicatelor –  în care miniştrii sunt îndemnaţi să-şi schimbe politica economică, să caute şi să găsească soluţii pentru depăşirea problemelor financiare, altele decât măsurile de austeritate extreme şi să-şi respecte partenerii sociali. În scrisoarea adresată miniştrilor de finanţe, Confederaţia Europeană a Sindicatelor, reunită în cadrul Congresului, le cere acestora să adopte o schimbare radicală de curs şi atitudine în ceea ce priveşte politica economică caracterizată printr-o austeritate brutală atât asupra finanţelor publice, cât şi asupra salariilor celor care lucrează. Măsurile de austeritate au avut ca efect principal subminarea economiilor din Grecia, Irlanda şi România şi nu ieşirea din criza economică – se arată în scrisoarea delagaţiilor sindicale adresată miniştrilor de finanţe reuniţi ieri şi azi în cadrul ECOFIN. “Criza economică a fost, în primul rând, efectul eşecului pieţelor speculative financiare, fiind acum folosită ca un pretext de factori de decizie pentru a interveni în modul de stabilire al salariilor şi în sistemele naţionale de constituire a salariilor”, se mai arată în scrisoare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.