Acasă Uncategorized Bucureşti: De la Lăzăroiu citire: „Emoţia e de partea lui Blaga, raţiunea...

Bucureşti: De la Lăzăroiu citire: „Emoţia e de partea lui Blaga, raţiunea e de partea lui Boc”

DISTRIBUIȚI

100702 – 05052011 – Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, aşa cum era de aşteptat, este gata să se implice în construcţia unui nou partid, după Convenţia Naţională a PDL, dar nu din postura de „lider providenţial sau lider politic de orice fel”, anunţă Hotnews. El a susţinut că „Albă ca Zăpada” ar fi necesară dacă alegerile interne din PDL nu aduc schimbarea dorită de electoratul de centru-dreapta, însă posibilia lui implicare nu ar avea nicio legătură cu plecarea de la Cotroceni. Lăzăroiu a evitat să dea un răspuns tranşant în ceea ce priveşte legătura dintre formarea unui nou partid şi proiectul Ioanei Băsescu, „Mişcarea Populară”. „Dacă iese prost (la alegerile din PDL), se va accentua această dorinţă de a avea o nouă construcţie politică. Sunt oameni care înţeleg că nu mai putem merge aşa. Ei văd că se petrec nişte reforme la nivelul statului şi le apreciază, dar văd că sistemul politic e acelaşi,

 

 

 

 

 că partidele sunt aceleaşi. E posibil să mă implic în aşa ceva, că şi eu cred… Nu vreau să mă implic în sensul de a ieşi în faţă, nu simt această nevoie de a fi lider providenţial sau lider politic de orice fel, dar când vă spun că există oameni care simt nevoia, mă includ printre ei. Şi eu sunt unul dintre cei care cred că putem avea mult mai mult din punct de vedere al partidelor politice din România, şi că reforma nu trebuie să se oprească doar la instituţiile statului”, a declarat Lăzăroiu, într-un interviu pentru şi Hotnews.

„Nu vreau ca nimeni vreodata sa puna decizia plecarii pe seama unui proiect ulterior. Nu exista o relatie de cauza si efect, ca am plecat ca sa fac un partid. Ma pot implica într-o constructie politica, vreodata, poate peste 5 ani sau 10 ani, dar asta n-are nicio legatura cu plecarea mea. Orice as face în perioada urmatoare sigur ca va fi pus în relatie cauza si efect”, a adaugat Lazaroiu.

Despre alegerile care urmează în PDL, Lăzăroiu spune că „în momentul asta Emil Boc cred ca are sanse mai mari decât Vasile Blaga, dar lupta va fi strânsă. Nu-i o bătălie care s-a jucat deja. Nici nu mi se pare atât de important cine câştigă, vă spun ca există un pericol mult mai mare. În toate organizaţiile, când se iau decizii colective, se iau pe baza de emoţie şi pe baza de raţiune, în egală măsura. În situaţia de acum, e o situaţie foarte complicată. Emoţia e de partea lui Blaga, raţiunea e de partea lui Boc. Unul dintre ei va câştiga în final, dar nu e bine să ai nici o decizie bazată exclusiv pe emoţie, nici exclusiv pe raţiune”, a spus Lăzăroiu.

Anterior, Lăzăroiu declarase că nu este obligatoriu ca noul partid să fie unul de centru-dreapta, dar că dorinţa de schimbare în rândul electoratului activ ar putea fi valorificată atât politic, cât şi civic.

Proaspăt eliberat din funcţia de consilier prezidenţial, Lăzăroiu a descris PDL ca fiind un „un partid confuz, temător, încă prizabil şi ambiţios”, în timp ce PNL ar fi „închis, confuz, dominat de autoritarism”. PSD nu este confuz, dar este ambivalent (stânga modernă – electoratul traditional) şi „strategic deraiat”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.