Acasă Uncategorized Bucureşti: Îşi mai aminteşte cineva şi de tradiţiile Bucureştilor

Bucureşti: Îşi mai aminteşte cineva şi de tradiţiile Bucureştilor

DISTRIBUIȚI

101198 – 23052011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a luat parte duminică, la prima lectie deschisa de tip concurs, organizata langa ansamblul monumental “Caragialiana – Caruta cu paiate”, eveniment ce a deschis proiectul “Bucuresti – traditie, cultura, arta si istorie”. Cu aceasta ocazie, Oprescu s-a adresat celor 50 de elevi participanti precum si profesorilor care i-au insotit: “Vreau sa va multumesc ca sunteti aici si sa va spun ca este un inceput ce imi doresc sa fie continuat in forma pe care dumneavoastra ati inceput astazi sa o conturati. Multumesc si domnilor profesori pentru grija pe care o au si pentru felul in care abordeaza aceasta lectie in aer liber. Eu sper ca si altii sa va urmeze exemplul pentru ca, la urma urmei, sunteti singurul segment de unde toata lumea asteapta forte noi in anii care vin”, a precizat Sorin Oprescu.

Totodata, primarul general a aratat ca prin intermediul lectiilor deschise se doreste, in primul rand “instruirea copiilor si captarea interesului lor, iar ceea ce se discuta astazi aici ramane mult mai usor intiparit in memoria copilului decat daca s-ar fi desfasurat, anost, in cadrul unei lectii obisnuite. Asa ii stimulezi sa invete, asa ii stimulezi sa citeasca. As dori din tot sufletul ca acesti copii sa citeasca pentru ca la urma urmei citesc despre oameni care au scris pentru noi si care au ramas actuali si in ziua de astazi”.

Primul concurs de literatura, care a deschis seria lectiilor practice, a reunit 50 de elevi ai claselor V-VIII , grupati in echipe de cate 5. In urma concursului, primele 4 echipe (20 de elevi) au fost premiate cu tabere la mare.

Noul proiect educational se adreseaza elevilor claselor V – VIII, cu scopul de a le completa cunostintele despre personalitatile si traditiile Capitalei. Lectiile deschise ce urmeaza a fi continuate in Capitala, vor avea tematica literara, culturala, artistica si istorica si se vor desfasura la monumente reprezentative, muzee sau obiective de interes pentru Bucuresti.

Programul este derulat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.