Acasă Uncategorized Bucureşti: Primarii nu se vor înghesui să dea amenzi celor care nu...

Bucureşti: Primarii nu se vor înghesui să dea amenzi celor care nu îşi asigură locuinţele

DISTRIBUIȚI

101145 – 20052011 – Numai 497.000 de locuinte din Romania sunt in prezent asigurate obligatoriu impotriva dezastrelor naturale, adica sub 6% din fondul locativ din tara, iar din acestea circa 117.000 locuinte sunt in Bucuresti, conform datelor PAID, societatea care emite aceste polite. De la 15 iulie 2011, primarii pot aplica amenzi intre 100 si 500 de lei celor care nu detin astfel de polite. In practica insa si mai ales la tara situatia este alta.

Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor (care reprezinta peste 70% din cele 2853 de comune din tara) avertizeaza: „Refuz sa cred ca vor fi primari care in 2012, an electoral, vor amenda oamenii pentru ca nu si-au facut polite obligatorii de locuinte”. „Mie nu-mi place sa mint. Am acest defect, sa zicem. Nu sunt om politic, nu sunt in nici un partid, dar sunt primar din anul 1990 si nu pot sa spun vreo minciuna. Credeti ca d-voastra daca ati fi primar la anul in 2012 ati da amenda cuiva ca nu si-a intocmit polita de asigurare obligatorie de locuinta? Dati-mi voie sa nu fiu ipocrit”, a declarat Draghici, presedinte al Asociatiei Comunelor din Romania si primar in Vulcana-Bai, comuna din judetul Dambovita.

În comuna pe care o conduce sunt 3.026 de locuitori si 820 de locuinte, iar dintre acestea doar 24 de locuinte sunt asigurate obligatoriu prin polite PAD impotriva celor trei riscuri de dezastre naturate (cutremurul, alunecarile de teren si inundatiile). Nici macar el nu si-a facut polita.

În replica, Marius Bulugea, directorul general al PAID, a atentionat ca oamenii ar trebui avertizati ca, potrivit legii, cei care nu au o polita obligatorie de locuinta nu vor mai primi in caz de dezastru natural despagubiri de la stat. „Sprijinul primarilor poate fi acesta de a veni in intampinarea cetateanului, de a-l convinge sa se protejeze, de a-i demonstra faptul ca nu va primi despagubiri de la nici o autoritate a statului in situatia in care se va intampla vreo nenorocire. Cred ca in viitorul apropiat vom incerca sa preluam din propunerile atat ale Asociatiei Comunelor din Romania cat si a Asociatiei Municipiilor si Oraselor”, a spus Bulugea.

Directorul PAID a prezentat si ultimele cifre legate de numarul de contracte de asigurari obligatorii de locuinte incheiate pana la data de 16 mai 2011, de la demararea acestui proces in Romania respectiv 15 iulie 2010. Astfel, pana la inceputul acestei saptamani, in tara s-au incheiat 496.672 de polite PAD, din care majoritatea (377.987 in mediul urban). În Bucuresti s-au incheiat pana acum 116.153 de polite. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.