Acasă Uncategorized Bucureşti: Unităţi sanitare din judeţul Covasna, desfiinţate şi reorganizate

Bucureşti: Unităţi sanitare din judeţul Covasna, desfiinţate şi reorganizate

DISTRIBUIȚI

100953 – 13052011 –  Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Hotărârea de Guvern privind  desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare publice din judeţul Covasna

Astfel, Spitalul orăşenesc Covasna, aflat în reţeaua sanitară a Consiliului Local al oraşului Covasna şi Centrul de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia” din reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii au fost desfiinţate şi reorganizate ca secţii exterioare ale Spitalului de Cardiologie „Dr. Benedek Geza” Covasna.

De asemenea, Centrul de sănătate „Întorsura Buzăului”, unitate fără personalitate juridică în structura Spitalului judeţean de urgenţă Covasna „Dr. Fogolyan Kristof” Sfântu Gheorghe, aflat în reţeaua sanitară a Consiliului judeţean Covasna s-a desfiinţat, iar activitatea a fost preluată de către Spitalul de Cardiologie „Dr. Benedek Geza” – Covasna”.

În 90 de zile, activitatea de asistenţă medicală din cadrul Centrului de Patologie Neuromusculară «Dr. Radu Horia» Vâlcele se va transfera şi desfăşura în noul imobil de la Întorsura Buzăului, a cărui construcţie a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii.

Prin măsura de modificare a structurii organizatorice a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof” Sf. Gheorghe, respectiv scoaterea din structura unităţii a Centrului de Sănătate Întorsura Buzăului se urmăreşte creşterea eficienţei în utilizarea resurselor financiare şi umane, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate pacienţilor. Măsura a fost luată după ce Consiliul Local Covasna a aprobat o hotărâre prin care se aviza realizarea  unei unităţi sanitare în municipiu, care să răspundă nevoilor actuale ale pacienţilor, atât din punct de vedere al resurselor umane, cât şi din cel al dotărilor. Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor reorganízate va fi preluat, în totalitate, de către unităţile nou înfiinţate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.