Acasă Uncategorized Budapesta: Turismul european a ieşit din criza economică

Budapesta: Turismul european a ieşit din criza economică

DISTRIBUIȚI

100974 – 13052011 –  Din ce în ce mai mulţi europeni profită din plin de vacanţele lor: 68 % dintre cetăţenii UE au călătorit din motive personale în 2010 faţă de 65 % în 2009. Aceste constatări, obţinute în urma unui nou sondaj Eurobarometru referitor la atitudinea europenilor faţă de turism, confirmă alţi indicatori potrivit cărora turismul a ieşit din criza economică. Turiştii îşi manifestă în continuare preferinţa pentru destinaţiile turistice tradiţionale (58 %), în timp ce 28 % dintre aceştia ar dori să descopere noi destinaţii.

Antonio Tajani, vicepreşedintele Comisiei Europene, a prezentat vineri sondajul Eurobarometru în cadrul Conferinţei europene a părţilor interesate din sectorul turismului, organizată la Budapesta de către preşedinţia ungară şi Comisia Europeană.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, responsabil pentru industrie şi antreprenoriat, a declarat: „Faptul că 58 % dintre rezidenţii UE aleg să-şi petreacă vacanţele în Europa subliniază faptul că, în general, industria turismului începe să îşi revină şi devine din nou o industrie în creştere.”

Peste 30 000 de cetăţeni cu vârsta de minimum 15 ani selectaţi în mod aleatoriu au fost intervievaţi în februarie 2011 în cele 27 de state membre, precum şi în Norvegia, Islanda, Croaţia, Turcia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei. Este al treilea an consecutiv în care Comisia a efectuat un sondaj atât de amplu care oferă tuturor părţilor interesate din sectorul turismului o mulţime de informaţii comparabile, prezentate în mod analitic pentru fiecare ţară şi grup demografic.

Comisia Europeană a efectuat un astfel de sondaj o dată pe an începând din 2008 pentru a monitoriza tendinţele cetăţenilor europeni pe termen scurt şi pe termen lung în materie de călătorii şi turism. Aceste sondaje permit atât Comisiei, cât şi părţilor interesate să reacţioneze la modificările cererii turistice şi vor constitui, prin urmare, un instrument important pentru elaborarea de politici în domeniul turismului, precum şi pentru planificarea industriei turismului, în special în ceea ce priveşte tipurile de turism şi destinaţiile principale

Conform datelor Eurostat, în 2010 nopţile rezervate de nerezidenţi au contribuit cel mai mult la cifrele globale de creştere: hotelurile şi unităţile de cazare similare au înregistrat o redresare semnificativă a numărului acestor rezervări (+5,1 %), în comparaţie cu nopţile rezervate de către rezidenţi (+1,1 %). Creşterea înregistrată în 2010 a compensat aproape două treimi din recesiunea din 2008 şi 2009 în ceea ce priveşte numărul total de nopţi rezervate şi nopţile rezervate de nerezidenţi. Numărul nopţilor rezervate de rezidenţi, mai puţin afectat de criza economică, a atins un nivel record în 2010. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.