Acasă Uncategorized România, pe locul al doilea la aplicaţii înscrise pentru Premiul European pentru...

România, pe locul al doilea la aplicaţii înscrise pentru Premiul European pentru Sectorul Public –

DISTRIBUIȚI

100810 – 09052011 – Institutul European de Administraţie Publică, Maastricht (EIPA) a încheiat înscrierile pentru cea de-a treia ediţie a Premiului European pentru Sectorul Public (EPSA 2011), informează Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Astfel, în competiţie s-au înscris 274 aplicaţii eligibile din 32 de ţări şi instituţii europene.

România se clasează pe locul II în ceea ce priveşte numărul aplicaţiilor înscrise, cu un număr de 30 proiecte, distribuite pe ariile tematice ale competiţiei europene astfel: furnizarea eficientă a serviciilor publice într-un climat economic nefavorabil – 9 aplicaţii; deschiderea sectorului public prin atragerea cetăţenilor la actul de guvernare – 15 aplicaţii; Going Green: soluţii concrete din sectorul public pentru protejarea mediului – 6 aplicaţii.

Următoarea fază a competiţiei va fi cea de evaluare a aplicaţiilor, alcătuirea listei scurte, urmând ca, la începutul lunii septembrie, un juriu internaţional format din personalităţi de top să ia decizia finală privind nominalizaţii şi câştigătorii pentru fiecare secţiune tematică.

            „Apreciem numărul mare de aplicaţii depuse de instituţiile şi autorităţile publice de la nivel local şi central, locul II relevând interesul administraţiei româneşti de a-şi face cunoscute rezultatele remarcabile şi pe plan internaţional. Numărul mare de aplicaţii depuse şi la această ediţie a competiţiei sporeşte şansele României de a fi printre nominalizaţi, acest fapt venind ca o încurajare pentru întreg sectorul public de a-şi promova exemplele de succes”, a precizat Andras Szakal, preşedintele ANFP – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.