Acasă Uncategorized Braşov: Lucrări ample de modernizare în Piaţa Unirii din Braşov

Braşov: Lucrări ample de modernizare în Piaţa Unirii din Braşov

DISTRIBUIȚI

102028 – 22062011 – Piaţa Unirii, a doua piaţă de interes turistic din municipiul Braşov după Piaţa Sfatului, intră într-un proces de modernizare de miercuri, a declarat primarul George Scripcaru.

Lucrările vor dura şapte luni şi privesc o zonă de 6.350 de metri pătraţi, din care 2.300 de suprafaţă carosabilă şi 4.050 de suprafaţă pietonală. Modernizare include amenajarea a 12 locuri de parcare şi o staţie de autocare pentru debarcarea turiştilor, dotarea cu mobilier urban, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, construirea unei fântâni arteziene, asigurarea iluminatului public şi arhitectural al obiectivelor turistice din zonă.

Primarul Scripcaru a spus că vor fi o serie de restricţionări ale circulaţiei, dar zona nu se va închide definitiv în timpul lucrărilor. Proiectul costă 800.000 de euro, din care 98% finanţare nerambursabilă şi 2% cofinanţare din bugetul local.

„Piaţa Unirii reprezintă un spaţiu urban de prestigiu al Braşovului, constituind un obiectiv de patrimoniu cultural important. Prin modernizarea Pieţii Unirii se urmăreşte asigurarea cu prioritate a funcţiunii de spaţiu public pentru pietoni, precum şi reorganizarea schemei de circulaţie rutieră în piaţă, dar şi fluidizarea acesteia spre cartierul Şchei, spre obiectivele turistice, Pietrele lui Solomon, spre trasee turistice din Masivul Postăvarul, precum şi multifuncţionalitatea activităţilor care se vor organiza în zonă. Toate acestea vor duce la creşterea atractivităţii turistice a zonei, la creşterea cu 10% a numărului de vizitatori ai obiectivelor turistice de patrimoniu din Piaţa Unirii – Biserica Sf. Nicolae, unde se află mormântul diplomatului român Nicolae Titulescu, şi Muzeul Prima Şcoală Românească”, a spus primarul, citat de Administratie.ro.

Primarul George Scripcaru a precizat că şi Piaţa Sfatului va intra într-un proces de modernizare în toamna acestui an cu fonduri pe Programul Integrat de Dezvoltare, proiectul fiind la avizare la Ministerul Culturii. –  www.promptmedia.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.