Acasă Uncategorized Bucureşti: Curs opţional despre activitatea BNR pentru elevii de liceu

Bucureşti: Curs opţional despre activitatea BNR pentru elevii de liceu

DISTRIBUIȚI

– 101421 – 01062011 -Directorul adjunct al Directiei Comunicare din cadrul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mircea Muresan, a anuntat ca elevii claselor a XI-a si a XII-a vor putea alege din toamna optionalul despre activitatea BNR si a sectorului financiar.

„Avem un protocol global cu Ministerul Educatiei. Avem o prima victorie, din toamna elevii pot sa-si aleaga, la optionale, disciplina Banca Nationala a

 Romaniei. Exista in curricula aprobata de minister… Ideea e de a forma acest vocabular minim despre ce inseamna dobanda, inflatie, un credit, o banca. Va fi ceva orientat pe misiunile Bancii Nationale, pe functiile unei banci centrale”, a spus Muresan.

 

 

In acest moment, BNR deruleaza un proiect in cadrul caruia are consultari cu elevii si profesorii de la mai multe licee din tara, pentru a afla cum ar putea contribui banca centrala la promovarea cunostintelor de economie in scoli.

„Intr-o prima faza, proiectul presupune intalniri in care ne dumirim si noi cum putem ajuta, prin ce fel de programe, inclusiv ne gandim la un kit educational compus din lucrari pertinente si bine alese, care sa le actualizeze informatiile economice. Observam ca se simte o usoara imbatranire a materialelor care le stau la dispozitie si nu neaparat pornind de la prezumtia ca stiu limbi straine suficient de flluent incat sa citeasca literatura de specialitate in limbi straine”, a declarat Eugen Ovidiu Chirovici, consilier in cadrul BNR.

Proiectul a demarat deja acum trei saptamani. „Acum luam un fel de puls pentru ca la toamna sa demareze in forta. Programul pilot a demarat in patru licee, unul din Targu Mures, doua din Bucuresti si unul din Bacau”, a mai spus Muresan. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.