Acasă Uncategorized Bucureşti: Liviu Dragnea: Reorganizarea admnistrativă pe care o vrea puterea e doar...

Bucureşti: Liviu Dragnea: Reorganizarea admnistrativă pe care o vrea puterea e doar „redesenarea României după fiefurile PDL”

DISTRIBUIȚI

101594 – 07062011 – Secretarul general al PSD Liviu Dragnea spune că reorganizarea administrativă pe care doreşte să o facă puterea nu are nicio legătură cu atragerea mai eficientă a fondurilor UE şi că miza este pur politică, deoarece intenţia este „redesenarea României după fiefurile PDL” şi desfiinţarea judeţelor.

„Cei de la PDL au făcut un calcul din care a reieşit că vor câştiga doar în patru sau cinci judeţe. Practic vor să redeseneze România după fiefurile PDL, chiar cu riscul de a bulversa, de a răvăşi România. Cu un guvern de 9% încredere vor să revăşească ţara. Nu-i interesează că aceste regiuni de dezvoltare existente să capete competenţe în plus pentru dezvoltarea regională, să poată deveni parteneri cu UE. Nu este o miză legată de fondurile europene, este o miză pur politică”, a declarat Dragnea. „Ei fac o confuzie în mod voit, printr-o manipulare destul de bună, între două concepte: conceptul de administraţie publică şi cel de dezvoltare. Prin desfiinţarea judeţelor ei vor să depărteze decizia de cetăţeni, ceea ce este împotriva deciziei de subsidiaritate care e valabilă peste tot în statele democratice”, a mai spus secretarul general al PSD.

Dragnea crede că acordarea de competenţe decizionale regiunilor în detrimentul judeţelor nu va face decât să pună cetăţenii pe drumuri, dintr-un judeţ în altul, pentru a-şi rezolva diversele probleme administrative. „Va deranja pentru că un cetăţean din Teleorman, în loc să meargă la Alexandria, trebuie să meargă de exemplu la Călăraşi, asta este problema. Vă mai spun că din cele 15 ţări ale UE înainte de extindere 11 aveau acest nivel, nivelul provincial, departamental, judeţean, depinde cum se numeşte în fiecare ţară, care este valabil şi acum. Oriunde decizia trebuie să fie apropiată de cetăţean”, a conchis preşedintele CJ Teleorman.

Conducerea democrat-liberală a decis să înceapă în coaliţie demersurile pentru elaborarea unui proiect de act normativ prin care să fie adoptată o nouă organizare administrativ-teritorială a ţării. Luni, premierul Emil Boc le-a vorbit deputaţilor PDL despre necesitatea reorganizării ţării. Tema a fost constant adusă în discuţie de către preşedintele Băsescu, în ultimele luni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.