Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Igas, acuzat că pregateste disponibilizarea discreţionară a poliţiştilor

Bucureşti: Ministrul Igas, acuzat că pregateste disponibilizarea discreţionară a poliţiştilor

DISTRIBUIȚI

101822 – 15062011 – Sindicaliştii din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) îl acuză pe ministrul Traian Igas că pregăteşte disponibilizări în poliţie în mod discreţionar. Practic, şefii din instituţiile subordonate MAI vor decide cine pleacă şi cine rămâne în urma unor aşa-zise examene. Proiectul de ordin privind reorganizarea a fost elaborat în urmă cu câteva zile de specialiştii din ministerul de interne şi aşteaptă semnătura lui Traian Igaş. Documentul prevede ca în cazul desfiinţării unei funcţii, cei care vor să rămână angajaţi trebuie să susţină un examen. De exemplu, dacă într-un birou, din trei salariaţi ar trebui să rămână doar unul, toţi vor susţine un examen, iar cel mai pregătit îşi salvează postul. Sindicaliştii spun însă că departajările se vor face discreţionar pentru că testele sunt susţinute cu actualii şefi, iar rezultatele nu pot fi contestate.

 

 

„Se face derogare de la mai multe acte normative inclusiv de la Codul muncii. Este total nelegal pentru ca orice act normativ poate fi contestat”,  a declarat Vasile Lincu, preşedintele Pro Lex. .Mai mult, examenele vor fi sub formă de interviuri susţinute de angajaţi în faţa şefilor şi care vor fi înregistrate audio-video.

„Interviul fiind susţinut în faţa şefului ne face să credem că listele sunt deja făcute şi poliţistii sunt la dispozitia şefilor”, a declarat Vasile Lincu.

Cum ministrul Igaş a anunţat deja disponibilizările pentru luna iulie, acest examen ar trebui să fie susţinut până la sfârşitul acestei luni. În total, aproape 10.000 de angajaţi din ministerul de interne ar putea rămâne fără locuri de muncă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.