Acasă Politic Bucuresti: Şeful DNA acuza presiuni politice în cazul ministrului Laszlo Borbely

Bucuresti: Şeful DNA acuza presiuni politice în cazul ministrului Laszlo Borbely

DISTRIBUIȚI

102695 – 15072011 – Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, acuză presiunile din partea politicienilor în cazul ministrului Mediului, Laszlo Borbely. Daniel Morar a condamnat public, la televiziunea naţională, presiunile asupra anchetatorilor din acest caz. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă. Potrivit lui Daniel Morar, în dosarul ministrului Borbely există „forme de solidarizare care sunt condimentate cu afirmaţii făcute în necunoştinţă de cauză şi cu acuzatii la adresa procurorilor”. Aceste afirmaţii pun presiune pe procuror, în conditiile in care instrumentarea unui astfel de caz este oricum dificilă, este de părere şeful DNA. „Am văzut în ce constau declaratiilor de susţinere ale colegilor de partid sau ale altor partide politice şi nu fac decât să constat că se întâmplă lucruri care în ultima vreme se repetă în mod obişnuit.

 

 Această solidaritate nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă aceste forme de solidaritate sunt condimentate cu afirmaţii făcute în totală necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA sau a procurorilor”, a declarat Morar.

„Aceste personaje care fac acuzaţii nu cunosc nici situaţia de fapt, nici situaţia juridică şi nici normele juridice aplicabile în materie, fără ca asta să-i impiedice să facă acuzaţii de genul „DNA este o instituţie abuzivă”. Problema se pune atunci când acest climat pune presiune pe procuror, în condiţiile în care instrumentarea unui astfel de dosar este oricum destul de dificilă”, a adăugat procurorul-şef al DNA.

Ulterior, Daniel Morar a precizat că atunci când a vorbit de presiuni politice s-a referit la declaraţiile vicepreşedintelui PNL, Mihai Voicu, ale preşedintelui UDMR Kelemen Hunor şi la postarea pe blog a preşedintelui PSD Victor Ponta, informează Antena 3.

Potrivit şefului DNA, Mihai Voicu a spus că „DNA este ca Petrică cu lupul”, o „instituţie necredibilă care aruncă bombe”. De asemenea, şeful DNA a criticat afirmaţiile lui Kelemen Hunor care a susţinut că „DNA este o instituţie care distruge cariere şi că de cele mai multe ori s-a dovedit că acuzaţiile sunt false”.

„Aceste declaraţii generează presiuni asupra procurorilor, presiunea este indiferent de efectul pe care-l are. Ne deranjează acuzele şi decalraţiile nereale cu privire la un caz”, a spus şeful DNA. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.