Acasă Politic Galati: DNA a trimis in judecata 17 persoane implicate in fraudarea Bacalaureatului...

Galati: DNA a trimis in judecata 17 persoane implicate in fraudarea Bacalaureatului la Galati

DISTRIBUIȚI

102600 – 12072011 – Directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” din Galati, trei profesori membri in comisiile de evaluare, doi supraveghetori, un avocat si zece candidati au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru fraudarea Bacalaureatului din 2010, informeaza DNA.

DirectorulLiceului particular „Dimitrie Cantemir”, Maria Elena Onu, a fost trimisa in judecata pentru asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, instigare la infractiunea de dare de mita in forma continuata, traffic de influenta in forma continuata, dare de mita in forma continuata si instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in forma continuata.

Mariana Lazanu, membra in comisia de evaluare la proba scrisa de limba si literatura romana in cadrul Centrului Zonal de Evaluare din cadrul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galati, va fi judecata pentru asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata, trafic de influenta, in forma continuata si dare de mita in forma continuata.

Laura Geanina Hogea, membra in comisia de evaluare la proba scrisa de limba si literatura romana in cadrul Centrului Zonal de Evaluare din cadrul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galati, va fi judecata pentru infractiunea de luare de mita in forma continuata, in timp ce Cristina-Elisabeta Dinu si Andreea Orban, supraveghetori la disciplina limba si literatura romana la Centrul de examen Grupul Scolar Industrial de Marina Galati, vor fi judecate pentru luare de mita.

Totodata, in sarcina lui Carol Bujor, membru in comisia de evaluare la proba orala de istorie la Grupul Scolar „Anghel Saligny” Galati, s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si dare de mita, iar avocata Roxana Onu, din cadrul Baroului Bucuresti, a fost trimisa in judecata pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta si complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

In acelasi dosar va mai fi judecata si Liliana Balcan, absolventa a Liceului particular „Dimitrie Cantemir” Galati si candidata la examenul de bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2010, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de asocierea pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, complicitate la infractiunea de cumparare de influenta si cumparare de influenta.

Alti noua candidati-Gina Condurache, Viorel Orghei, Nicolae Orghei, Nicusor Banu, Sorin Gurgui, Ionel Banea, Florin Fuiorea, Costel Negrea si Lucia Postelnicu, au fost trimisi in judecata pentru cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada iunie – iulie 2010, cu ocazia derularii examenului de bacalaureat, Maria Elena Onu, in calitate de director al Liceului particular „Dimitrie Cantemir” Galati, s-a asociat cu Mariana Lazanu, profesor la disciplina limba si literatura romana la Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galati si membru in comisia de evaluare la proba scrisa de limba si literatura romana in cadrul Centrului Zonal de Evaluare de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galati si Liliana Balcan, absolventa a Liceului particular „Dimitrie Cantemir” Galati, in vederea savarsirii mai multor infractiuni de coruptie avand drept consecinta fraudarea examenului de bacalaureat de catre mai multi candidati. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.