Acasă Politic Washington: Intrarea SUA in incapacitate de plata va avea „consecinte deplorabile” pentru...

Washington: Intrarea SUA in incapacitate de plata va avea „consecinte deplorabile” pentru lumea intreaga

DISTRIBUIȚI

102536 – 11072011 – Intrarea SUA in incapacitate de plata va avea „consecinte deplorabile” atat pentru Statele Unite, cat si pentru lumea intreaga, a declarat noua sefa a Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde a declarat intr-un interviu acordat in emisiunea „This Week” de la postul de televiziune ABC, relateaza AFP. „Daca derulam scenariul complet al intrarii in incapacitate de plata, evident, veti obtine o crestere a ratei dobanzilor, repercusiuni imense asupra burselor de valori si consecinte cu adevarat deplorabile nu doar pentru SUA, ci si pentru economia mondiala in ansamblu”, a afirmat Lagarde in interviul acordat jurnalistei Christiane Amanpour. „Acest lucru ar fi in mod evident contrar obiectivelor si misiunii FMI,” a spus ea, adaugand ca „nu-si poate imagina nicio secunda ca SUA ar putea intra in incapacitate de plata”.

Trezoreria Statelelor Unite a autorizat masuri care permit guvernului sa poata angaja imprumuturi pana pe 2 august, dupa care guvernul nu va mai avea dreptul sa se imprumute si nu isi va putea onora obligatiile.

Referitor la Dominique Strauss-Kahn care a demisionat dupa scandalul privind un presupus viol, noul director general al FMI a declarat ca acesta a facut o „treaba excelenta” la conducerea Fondului Mondial International. „Cu toate acestea, atunci cand o institutie isi pierde directorul general in astfel de circumstante, aceasta lasa in mod clar rani”, a adaugat Lagarde. „Unii oameni sunt foarte afectati, altii se simt tradati. Este o alchimie stranie de frustrare, iritare, uneori furie, iar uneori chiar o tristete puternica”, a spus ea.

Fostul sef al Fondului Monetar International a fost arestat in 14 mai, la New York, dupa acuzatiile unei cameriste din metropola americana, care sustinea ca acesta a incercat sa o violeze. Ulterior, DSK a fost eliberat din arestul la domiciliu, insa justitia americana a anuntat ca va continua ancheta in dosarul in care fostul sef al FMI este acuzat de abuz sexual, ne reaminteşte Euractiv. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.