Acasă Politic Bucuresti: Ion Iliescu: “Canalul Dunare-Bucuresti este o aberatie”

Bucuresti: Ion Iliescu: “Canalul Dunare-Bucuresti este o aberatie”

DISTRIBUIȚI

103374 – 18082011Tema unui eventual proiect al canalului Dunare-Bucuresti ar trebui dezbatuta in Parlament, la discutie urmand sa participe specialisti care sa analizeze toate implicatiile unei astfel de constructii, sustine fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu.„Am aflat cu surprindere ca premierul Boc a tratat, cu prilejul vizitei in China, includerea printre obiectivele de investitii la care s-a solicitat participarea unor parteneri chinezi, si a asa-numitului canal Dunare-Bucuresti. Trebuie sa intelegem ca guvernul Boc isi asuma realizarea acestui obiectiv de investitii, promovat la vremea sa de Nicolae Ceausescu”, scrie Ion Iliescu pe blogul sau. Fostul sef al statului roman considera ca „investitia foarte costisitoare” trebuie sa aiba aprobarea Parlamentului.

„Sunt curios sa stiu cine anume sustine o asemenea aberatie. Iar prim-ministrul si ministrii care succesiv au sustinut acest proiect, nefiind de specialitate, sunt convins ca nici nu pricep o serie de argumente pro si contra acestui proiect. Insa, dincolo de orice argumente, la aprobarea unei investitii (…) de asemenea dimensiuni si valoare, trebuie sa se dea un raspuns simplu: daca este necesara o asemenea investitie si la ce slujeste ea? Pentru ca acest asa-zis Canal nu raspunde deloc vreunei necesitati!”, afirma Ion Iliescu.

De asemenea, presedintele de onoare al PSD aminteste ca dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial traficul fluvial pe Dunare s-a redus continuu pana la disparitia sa totala, ceea ce nu justifica construirea unui canal.

„Ceausescu a decis aceasta constructie, in ciuda opozitiei hotarate a specialistilor din domeniul gospodaririi apelor, din motive de orgoliu”, adauga Ion Iliescu pe blogul personal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.