Acasă Politic Sulina: Traian Basescu este dezamagit de decizia Chisinaului de a comasa Istoria...

Sulina: Traian Basescu este dezamagit de decizia Chisinaului de a comasa Istoria Romanilor cu Istoria Universala

DISTRIBUIȚI

103375 – 18082011– Presedintele Traian Basescu a reactionat, joi, la decizia ministerului Educatiei de la Chisinau de a comasa disciplina Istoria Romanilor si Istoria Universala intr-un curs unic, numit Istorie. Aflat in vizita la Sulina, in cadrul unei tabere de vara pentru tinerii romani din diaspora, acesta a spus ca nu se supara pe decizia autoritatilor de la Chisinau, dar „va tine minte”, transmite Unimedia. „Pentru noi este o dezamagire decizia Chisinaului. Asa o interpretam politic. Este greu de inteles, cu atat mai mult cu cat acum doi ani au fost solicitate carti de Istoria Romanilor. Am facut pe cheltuiala statului roman 450.000 de manuale si iata ca anul acesta se scot din program. Am inteles ca Istoria romanilor ramane in interiorul noilor carti.

Nu ne vom supara pe Moldova, dar o sa tinem minte. Cu sau fara Istoria Romanilor la Chisinau, noi ne bucuram ca veniti sa studiati, sa locuiti si sa munciti in Romania. Aceasta ma face sa va respect foarte mult”, a spus Basescu.

Ministerul Educatiei din Republica Moldova a anuntat recent ca, incepand cu acest an de invatamant, disciplinele Istoria Romanilor si Istoria Universala vor fi comasate, pentru a decongestiona curricula scolara. Ministrul moldovean al Educatiei, Mihai Sleahtitchi, a afirmat ca istoria romanilor va fi studiata si in continuare in scolile din Republica Moldova. Liberalii au condamnat decizia Guvernului si au solicitat Ministerului Educatiei  restabilirea in mod urgent a celor doua discipline de studiu – Istoria Romanilor si Istoria Universala. Democratii nu si-au anuntat pozitia referitor la acest subiect. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.