Acasă Politic Bucuresti: Cristian Preda cere remanierea Guvernului

Bucuresti: Cristian Preda cere remanierea Guvernului

DISTRIBUIȚI

103372 – 18082011– Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, crede ca Guvernul trebuie remaniat si ca este nevoie de „oameni credibili” sa sustina masurile Executivului. „Nu trebuie sa ne multumim cu ideea ca facem lucruri glorioase, care vor ramane in istorie si sa pierdem cu usurinta alegerile de la anul!”, atrage atentia Cristian Preda. Preda spune ca Executivul condus de Emil Boc are o problema de incredere: „La mijloc e o problema de incredere importanta. Daca aceasta confruntare cu furtuna globala si intemperiile domestice nu e facuta de pe o baza minima a increderii, sansele de reusita sunt mici, pentru ca oamenii tind sa se opuna unor masuri, atunci cand ele sunt propuse de oameni care nu dispun de incredere”.

Cristian Preda propune trei solutii pentru recastigarea increderii, printre care si remanierea Guvernului. „Exista cel putin trei metode foarte simple de a spori aceasta incredere. Prima dintre ele ar fi o remaniere. Daca schimbarea premierului se dovedeste a fi imposibila, atunci e nevoie de o remaniere, pentru ca Guvernul trebuie sa beneficieze de cateva voci foarte noi, de un suflu nou, care sa-i dea un plus”, spune eurodeputatul PDL, citat de Ziare.com.

Cristian Preda mai propune ca liderii locali cu imagine buna sa aiba un cuvant mai greu de spus la nivel central: „Unii dintre liderii locali, care au o cota semnificativ mai mare de incredere decat cea a partidului trebuie mobilizati, pentru a deveni voci nationale. Ma gandesc aici la Scripcaru, la Frunzaverde, la Falca, sunt oameni care pe plan local beneficiaza de o mare incredere”.

In al treilea rand, Cristian Preda sugereaza ca „in perspectiva alegerilor, ar fi bine sa facem ceea ce s-a anuntat de pilda pentru Bucuresti si anume alegeri preliminare, pentru a stabili cine sunt candidatii cei mai buni pentru primarii, pe cine punem la consiliile judetene. Un asemenea dialog si o asemenea confruntare pot spori increderea, pentru ca publicul va vedea ca nu avem nimic de ascuns”.

Preda afirma ca PDL si Guvernul au nevoie de „oameni credibili”. „Nu trebuie sa ne multumim cu ideea ca facem lucruri glorioase, care vor ramane in istorie si sa pierdem cu usurinta alegerile de la anul! Avem nevoie de incredere, trebuie ca oameni credibili sa sustina aceste masuri”, conchide europarlamentarul democrat-liberal. –www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.