Acasă Politic Giurgiu: Promovare a produselor ecologice in zona transfrontaliera romano-bulgara

Giurgiu: Promovare a produselor ecologice in zona transfrontaliera romano-bulgara

DISTRIBUIȚI

103466 – 23082011– Un proiect privind promovarea operaţiunilor cu produse ecologice în zona transfrontalieră România – Bulgaria a fost lansat luni la Consiliul Judeţean Giurgiu.

”Prin acest proiect abordăm o temă extrem de importantă pentru ambele comunităţi, o temă pentru care putem obţine performanţe comune prin produse ecologice şi suntem încântaţi să promovăm o astfel de temă care, chiar dacă nu reprezintă o preocupare prioritară pentru administraţiile locale, este o preocupare comună pentru Giurgiu şi Ruse, zone preponderent agricole şi de aceea consider că este foarte important să ne implicăm şi să oferim soluţii într-un astfel de domeniu”, a declarat luni, cu ocazia lansării proiectului, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, citat de Administratie.ro.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai tuturor partenerilor de proiect – echipa CJ Giurgiu, reprezentanţi ai Centrului de Sprijin în Afaceri pentru IMM-uri din Ruse, Bulgaria, ai Universităţii Anghel Kancev din Ruse, Bulgaria, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Textile şi Pielărie Bucureşti şi de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Fundulea din judeţul Călăraşi. Proiectul are o valoare eligibilă de 1,4 milioane de euro, este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013 şi are ca obiectiv principal asigurarea sprijinului pentru cooperarea transfrontalieră şi promovarea produselor locale, precum şi creşterea potenţialului investiţional al regiunii Giurgiu-Ruse. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.