Acasă Politic Libia: Cel putin 400 de morti si 2.000 de raniti in luptele...

Libia: Cel putin 400 de morti si 2.000 de raniti in luptele pentru capitala Tripoli

DISTRIBUIȚI

103506 – 24082011– Cel putin 400 de persoane au murit si alte 2.000 au fost ranite in Libia de la inceputul luptei pentru capitala Tripoli.

Noul bilant, dupa trei zile de confruntari sangeroase, a fost facut public de rebelii libieni, relateaza Guardian.

Spitalele din Tripoli sunt pline de raniti si duc lipsa de absolut orice: sange pentru transfuzii, medici, paturi. Organizatiile internationale incearca sa livreze ajutoare, insa situatia inca exploziva din capitala libiana impiedica actiunile umanitare, deocamdata.

Nu se stie insa care este bilantul exact al mortilor, dupa sase luni de conflicte in care au intervenit si fortele NATO, bombardand puncte strategice militare.

Membrii Consiliului National de Tranzitie (CNT), inclusiv seful acestuia, Mahmoud Jibril, se afla in discutii, miercuri, in Qatar, cu trimisi din SUA, Europa si tarile din Golf. Liderii rebelilor subliniaza ca au nevoie de bani inclusiv pentru sistemul medical, greu incercat in ultima jumatate de an.

Jibril a spus ca are nevoie de ajutoare in valoare de 2,5 miliarde de dolari „inainte de sfarsitul lunii Ramadan, pentru a ne permite sa platim salariile libienilor, ca sa-si cumpere haine pentru fiii si fiicele lor, si cei care au fost raniti sa primeasca tratament si proteze”.

In acest context, Departamentul de Stat al SUA a anuntat ca vrea sa deblocheze imediat 1,5 miliarde de dolari, fonduri inghetate ale guvernului libian, pentru a-i da rebelilor.

In Libia, rebelii au reusit, dupa luni de confruntari cu trupele fidele liderului Moammar Gaddafi, sa cucereasca complexul in care se credea ca se adaposteste acesta, si poarta lupte grele cu ultimii puscasi ai regimului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.