Acasă Politic Mangalia: Traian Basescu, suparat din nou pe ziaristi

Mangalia: Traian Basescu, suparat din nou pe ziaristi

DISTRIBUIȚI

103239 – 12082011- Presedintele Traian Basescu s-a aratat extrem de iritat, vineri, in cadrul vizitei facute la Mangalia, de intrebarile puse de jurnalisti pe subiectul inghetarii pensiilor.

Seful statului i-a spus jurnalistei Flaviana Marcu, de la Antena 3, ca pune intrebari fara sa se informeze si i-a cerut sa recunoasca faptul ca „intreaba din auzite” si ca nu a citit strategia bugetara a Guvernului, relateaza Ziare.com.

„Ca sa imi dau seama cat de competenta este intrebarea dumneavoastra, puteti sa-mi spuneti daca ati citit strategia? Puteti sa fiti minimum de cinstiti? Pot fi si ziaristi cinstiti. Ati citit strategia? In ce zona a strategiei, in ce capitol se spune despre inghetare?”, a intrebat-o Traian Basescu pe jurnalista.

Cum aceasta a raspuns ca a citit documentul, presedintele a continuat, vizibil iritat, pe aceeasi tema, cerandu-i sa nu mai minta – „Puteti sa nu mintiti?”- si a rugat sa aiba un „minim de decenta”.

Cum ziarista nu a i-a mai dat nicio replica presedintelui, acesta a tinut sa precizeze cum este, de fapt, realitatea cu inghetarea pensiilor, subliniind ca, „daca dumneavoastra nu intelegeti, nu inseamna ca altii nu inteleg”.

„In strategie nu scrie nimic despre inghetarea pensiilor, scrie doar despre cei din grupele 1 si 2 de munca, care s-au pensionat dupa 2001, ca nu pot incepe platile suplimentare pentru ei din anul 2012. La 1 ianuarie s-au marit pensiile la 1,4 milioane de pensionari care s-au pensionat inainte de 2001. In momentul de fata, se amana plata diferentei de pensii pentru cei care s-au pensionat dupa 2001”, a explicat Basescu.

De altfel, aceasta nu a fost singura iesire agresiva din punct de vedere verbal a presedintelui, el acuzandu-i pe jurnalistii care l-au intrebat daca Romania mai este inca in criza ca nu cunosc realitatea in care traiesc. „Cred ca intrebarea dumneavoastra va aseaza in categoria celor care nu traiesc in Romania. O sa va raspund ca unul care traieste in Romania. Toata Europa si America sunt in a doua criza economica. Dupa parerea mea, suntem in prima criza economica, iar tot ce vedem pe burse este o urmare a deciziilor politice internationale”, a precizat seful statului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.