Acasă Politic New York: Banca Mondiala: Preturile mari ale alimentelor ameninta viata saracilor

New York: Banca Mondiala: Preturile mari ale alimentelor ameninta viata saracilor

DISTRIBUIȚI

103290 – 16082011- Preturile mari ale alimentelor si volatilitatea pe piata materiilor prime fac ca cei mai saraci oameni ai lumii sa traiasca la limita supravietuirii, a avertizat luni Banca Mondiala intr-un raport citat de AFP.

            Preturile produselor alimentare la nivel mondial au fost in luna iulie cu 33% mai mari decat acum un an, in timp ce pretul petrolului a crescut cu 45%, scumpind ingrasamintele, se arata in raport.

            „Preturile ridicate la produsele alimentare care persista si scaderea stocurilor de produse alimentare indica faptul ca suntem inca in zona de pericol, categoriile de oameni vulnerabili putand tot mai putin sa faca fata situatiei,”a spus presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick.Conform celui mai recent raport al Bancii privind costul alimentelor, preturile acestora sunt acum aproape de  nivelul record din 2008. Pe parcursul ultimelor trei luni, 29.000 de copii sub cinci ani au murit in Somalia si 600.000 de copii din regiune risca sa moara de foame, criza alimentara amenintand viata a mai mult de 12 milioane de oameni, spun reprezentantii Bancii Mondiale in raport. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.