Acasă Politic Ramnicu Valcea: Protest al angajatilor de la Oltchim impotriva actionarului minoritar

Ramnicu Valcea: Protest al angajatilor de la Oltchim impotriva actionarului minoritar

DISTRIBUIȚI

103618 – 30082011- Sute de angajati ai combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au iesit, marti, in strada, cerand ca nemtii de la PCC, care sunt actionari minoritari cu 18,2% din actiuni, sa se retraga „imediat si definitiv din calitate de actionar in Oltchim”.

1.160 de angajati urmeaza sa fie trimisi in somaj tehnic, incepand de la 1 septembrie, dar cei 450 de angajati care au iesit, marti, in strada, nu au cerut schimbarea acestei decizii, ci modificarea structurii actionariatului Oltchim Ramnicu Valcea.

La adunarea generala de marti, Constantin Roibu, directorul general, a anuntat ca daca actionarul minoritar, Grupul german PCC (Petro Carbo Chem), va initia un plan de restructurare, isi va prezenta demisia. Ulterior, el s-a razgandit.

Potrivit Realitatea TV, protestatarii au incercat sa-i atace pe reprezentantii PCC, fiind nevoie de interventia jandarmilor pentru ca acestia sa poata intra in cladire.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei din Valcea, Cosmin Iordache, a declarat ca „a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a calma spiritele”. Oficialul a precizat ca nimeni nu s-a atins de membrii companiei germane actionare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.